Події

​Житомирський суд обрав запобіжний захід для підозрюваного у ґвалтуванні неповнолітньої: нічний домашній арешт

6 December 2021, 16:14

6 грудня в Богунському районному суді Житомира відбулось засідання в справі зґвалтування неповнолітньої та розповсюдженню файлів порнографічного змісту.

В закритому режимі суд мав обрати міру запобіжного заходу для обвинуваченого. В холі суду чекали родичі. Спілкуватися з журналістами вони відмовились.

«Я не буду нічого говорити», - каже дружина обвинуваченого.

Засідання тривало близько двох годин. З приміщення суду вийшов адвокат обвинуваченого. Спочатку чоловік приховував від журналіста, що він представник захисту, але згодом зізнався, що не хоче розповідати про засідання.

«Я коментарі не даю, не хочу. (ред. Вдруге прийшла дружина, вона також не надає коментарі – це ви рекомендуєте не надавати коментарі?) Чому ви ставите такі питання провокаційного характеру? Я рекомендую, не я рекомендую – у мене є клієнт, з яким уклав угоду, і з ним я обговорюю ті питання, які не буду обговорювати з вами. І взагалі, не буду розмовляти на цю тему, тому що я не хочу розмовляти. (ред. Чи всі засідання будуть проходити в закритому режимі?) Можливо, це вирішуватиме суд», - сказав адвокат підозрюваного Володимир Мозговий.


Опісля з приміщення суду вийшов підозрюваний разом з дружиною.

За словами слідчого, суд обрав запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, але тільки в нічний час.

«Слідчий суддя виніс рішення про застосування для підозрюваного запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту нічного. Сторона захисту базувалася на тому, що немає ризиків передбачених КПК для застосування щодо підозрюваного запобіжного захисту. Однак, ризики були наведені, вони були обґрунтовані, але суд так вирішив. Ми, як сторона обвинувачення, проти такого рішення оскільки вчинений особливо тяжкий, резонансний злочин проти неповнолітньої особи. Прокуратура буде звертатися до Житомирського апеляційного суду з метою оскарження рішення першої інстанції», - розповідає заступник начальника слідчого відділення Житомирського районного управління поліції Ірина Арбатська.

Також Ірина Арбатська зазначила, що потерпіла дівчинка зараз знаходиться вдома у шоковому стані.

Нагадаємо, що Богунський районний суд Житомира 30 листопада 2021 мав обрати запобіжний захід чоловіку, якого звинувачують у ґвалтуванні неповнолітньої та розповсюдженні файлів порнографічного змісту. Однак засідання не відбулось, бо підозрюваний захворів на коронавірус.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: зґвалтування гвалтування запобіжний захід суд  
Матеріали по темі