Влада

Видатки розвитку Житомирської міської громади на 2022 рік – 365 мільйонів гривень, але половина вже розподілена

8 December 2021, 14:28

Ресурс для видатків розвитку Житомирської міської територіальної громади в бюджеті на 2022 рік становить 365 млн грн, не розподіленими залишилося 173 млн грн.

Про це директор департаменту бюджету та фінансів Діна Прохорчук повідомила на позачерговому засіданні міськвиконкому 8 грудня під час розгляду питання про схвалення проєкту бюджету на 2022 рік.

«Видатки (в 2022 році) розподілені на видатки фінансування бюджетних установ – це 1 млрд 498 млн грн, на виконання цільових програм – 607 млн грн, і ресурс для видатків розвитку становить 365 млн грн – це близько 6% зростання до (видатків розвитку) поточного року. Щодо головних розпорядників (коштів), то 60% бюджету, або 1 млрд 629 млн грн, - це видатки по департаменту освіти міської ради. Також в бюджеті планується закласти (кошти на) погашення кредиту, розрахунки за вже придбане обладнання, обслуговування кредитів НЕФКО, ЄБРР і співфінансування цих проєктів, ремонтні роботи по гуманітарній гімназії №23 і залишається на наступну сесію на розподіл 173,4 млн грн», - поінформувала Діна Прохорчук.

Директор фіндепартаменту зауважила, що можливі уточнення доходів та видатків бюджету і сума бюджету розвитку буде скоригована в І кварталі наступного року.

Мер Житомира Сергій Сухомлин уточнив, що бюджет розвитку Житомира останні кілька років не змінюється і залишається на рівні 350-360 млн грн, водночас вартістю робіт і всього іншого зростає.

«З одного боку ця цифра велика, а з іншого – це лише на папері, бо фактично бюджет розвитку набагато менший, бо в нас ще є фінансова підтримка трамвайно-тролейбусного управління, інших наших підприємств. І коли міські голови підписали меморандум з Урядом про непідняття тарифів (на комунальні послуги), це, фактично, компенсація тієї різниці (в тарифах) за рахунок місцевих бюджетів. З одного боку ми йшли на цей крок, бо розуміли, що в нинішніх умовах люди точно не зможуть платити більше, але з іншого боку ми розуміємо, що на це треба буде витрачати кошти міського бюджету. Тому цей бюджет розвитку в 173 мільйони, де нам ще треба профінансувати в наступному році встановлення 130 ІТП (індивідуальні теплові пункти) і підписується договір з австрійською компанією на будівництво нової ТЕЦ з сумою співфінансування майже 90 мільйонів, - це абсолютно недостатня сума, щоб дійсно робити великими об’ємами дороги, сквери, парки», - зауважив Сергій Сухомлин.

Нагадаємо, на 2022 рік доходи бюджету Житомирської міської територіальної громади заплановані в сумі 3 млрд 449,3 млн грн, у тому числі власні доходи загального фонду бюджету громади – 3 млрд 215,9 млн грн, що на 12,6% (287,7 млн грн) більше, ніж у 2021 році.

Як повідомляв Житомир.info, 24 грудня 2020 року на черговій сесії міської ради депутати без обговорень прийняли бюджет Житомирської міської територіальної громади на 2021 рік в розмірі 2,7 млрд грн, нерозподілені кошти бюджету розвитку на початок 2021 року становили близько 60 млн грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком бюджет Прохорчук Сухомлин бюджет розвитку 
Матеріали по темі