Здоров'я

У Житомирській області зменшилася кількість позитивних ПЛР-тестів, скоротилася і госпіталізація, – голова ОДА

10 December 2021, 11:29

У Житомирській області спостерігається позитивна динаміка щодо захворюваності на коронавірус: кількість щодобово виявлених інфікувань зменшилася, скоротилася і госпіталізація.

Про це 10 грудня під час онлайн-брифінгу повідомив голова Житомирської облдержадміністрації Віталій Бунечко.

«Чергова хвиля епідемії поступово спадає. За останні два тижні кількість позитивних ПЛР-тестів на Житомирщині зменшилася вдвічі. Нових підтверджених фактів інфікування поменшало в 1,5 раза. Зайнятих ліжок в лікарнях – на 20%. Добові госпіталізації скоротилися майже вдвічі», – розповів Віталій Бунечко.

Він також доповів, що завантаженість ліжок у лікарнях нині становить 30%. Проте деякі медзаклади заповнені на 50 і більше відсотків, зокрема, Олевська центральна лікарня – на 56,5%, Новоград-Волинське міськрайонне територіальне медичне об’єднання та Бердичівська міська лікарня – на 50%.

Незважаючи на позитивну динаміку, голова ОДА закликав дотримуватися карантинних обмежень та вакцинуватися проти СOVID-19, аби «не подарувати» хворобу рідним на зимові свята.

Відео ОДА

Як повідомляв Житомир.info, за добу 9 грудня 2021 року в Житомирській області лабораторно підтвердили 336 інфікувань коронавірусом та зафіксували 6 летальних випадків.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус COVID-19 брифінг  
Матеріали по темі