Політика

​«Наш край» підтримує розвиток дуальної освіти на Житомирщині

11 December 2021, 13:30

«Наш край» ініціював проведення великого форуму щодо взаємодії бізнесу, влади та освіти в контексті розбудови системи профтехосвіти на Житомирщині. Про це розповіла депутатка Житомирської обласної ради від політичної партії «Наш край» Оксана Олійник під час засідання постійної комісії з гуманітарних питань.

«Наразі важливим є розвиток мережі закладів професійної (професійно-технічної) освіти, їх фінансування і ефективна підготовка фахівців затребуваних професій на регіональному ринку праці. Позиція, ініційована нами, це – проведення великого форуму щодо взаємодії бізнесу, влади та освіти в контексті розбудови системи профтехосвіти на Житомирщині», - зазначила Оксана Олійник.

При цьому вона уточнила, що на сьогодні доречно також запровадити систему ключових показників ефективності в контрактах керівників комунальних підприємств

На профільній комісії депутати також розглядали проєкт головного фінансового документу області – бюджет на наступний рік, зокрема – на галузі освіти, культури та спорту. Загальний обсяг бюджету 3,4 мільярди гривень, з яких на фінансування найбільшої – освітньої – галузі закладено 1093,8 мільйони гривень. Культуру і мистецтво планують профінансувати на 126,2 мільйони гривень, а це на 8 мільйонів більше, ніж торік.

Члени гуманітарної комісії погодили винести на розгляд сесії проєкт обласного бюджету на 2022 рік із рекомендацією передбачити кошти на недофінансованні об'єкти.

Пресслужба партія «Наш край»


Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: наш край партія Оксана Олійник  
Матеріали по темі