Новини компаній

Як вибрати електричний котел?

13 December 2021, 12:41

Електричні опалювальні котли надають можливість використовувати екологічно чисті джерела енергії,які не забруднюють навколишнє середовище. Вигідність їх використання ще й в тому, що без проблем можна підібративаріант, коли агрегат буде забезпечувати користувача не лише теплом, а й гарячою водою, яка нагрівається в ємкостях непрямого нагріву.

Де можуть використовуватись електричні котли? Практично скрізь, наприклад, в квартирах і індивідуальних будинках, в котеджах і на дачах,на різних об’єктах торгівлі, тобто, в магазинах, кафе, офісах і на виробничих підприємствах. Ефективну роботу опалювання гарантує професійний монтаж електричних котлів.

Критерії для вибору електрокотла

Вибрати електричний котел краще за все з допомогою спеціалістів. При цьому звертати увагу необхідно і на певні критерії, які взяті з практики людей, які мають досвід в цьому питанні:

  • Потужність електрокотла. Вона забезпечується теплоелектронагрівачами, які встановлені всередині теплового обмінника. Теплопередача забезпечується за рахунок нагрітої ТЕНами в теплообміннику води з наступним її перенесеннями циркуляційними насосами.Потужність наводиться в кіловатах . Такі котли можуть мати один і більше ТЕНів. Вітчизняний ринок пропонує агрегати потужністю в 2-60 кВт.
  • Розрахунки потужності котлів. Електричні котли повинні мати теплову потужність, котрої буде достатньо для того, щоб заповнити тепловитрати у всіх приміщеннях, а також забезпечити необхідні обсяги теплої води. На визначення потужності необхідного котла впливають різні фактори, а тому вони враховуються в теплотехнічних розрахунках: площа приміщення, яке буде обігріватись; якість самої будови;наявність теплової ізоляції.
  • Стан електропроводки. В залежності від потужності приладу опалення треба дбати про відповідну проводку, щоб і котел працював належним чином, і безпека експлуатації забезпечувалась. Тут важливою є площа перетину проводки, яка обираєтьсяв залежності від навантаження на використовуваний кабель.Для котлів потужністю від 12 кВт і більше рекомендується використовувати трифазні електричні мережі.

Плюси і мінуси електричних котлів

Як і все опалювальне обладнання, електричні котли характеризуються не лише плюсами, а й мінусами. Людина має їх знати, щоб не помилитись з вибором і не мати потім проблем в експлуатаційному процесі.

Для початку,про позитивні характеристики, які й роблять таке обладнання популярним серед співвітчизників:

  • Застосування в різних умовах, в тому числі в каскадних системах зкількох котлів у зв’язці, із забезпеченням продуктивності і високої надійності.
  • Економні та енергоефективні котли з високим коефіцієнтом корисної дії, який досягає 99 процентів. Завдяки ступінчатому регулюванню потужності забезпечується висока економія електроенергії.
  • Екологічність електрокотлів знаходиться на найвищому рівні, оскільки відсутні викиди продуктів згорання.
  • Комфортне керування роботою котла.
  • Зручна і проста експлуатація, безшумна робота, невисока вартість.

До недоліків електричних котлів належать такі фактори, як висока вартість електричної енергії, залежність від електропостачання та потреба в наявності надійної електропроводки, бо котли мають високу потужність.

Однак, електричні котли характеризуються значно більшою кількістю позитивних моментів, чим негативних. Це говорить про те, що при правильному підборі обладнання вони є дуже ефективними. Співвітчизники часто віддають перевагу саме такому опаленню, яке забезпечує комфортні умови для життя людей.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: котел електричний котел електрокотел опалення  
Матеріали по темі