Події

Правоохоронці продовжують виявляти порушників правил полювання: на вихідних у двох чоловіків вилучили незареєстровану зброю

13 December 2021, 15:45

Правоохоронці на території Житомирської області виявили понад пів сотні порушень правил полювання. Зокрема, 12 грудня у лісовому масиві Коростенського району у двох громадян вилучили незареєстровані мисливські машини. Триває перевірка обставин події.

Про це повідомляють на сайті ГУНП у Житомирській області.

«На території області створено та у дні, дозволені для полювання, працюють майже півсотні рейдових груп. До їх складу входять поліцейські, екологи та єгеря. За цей період виявлено 33 факти порушень обігу мисливської вогнепальної зброї та оформлені відповідні адмінматеріали (ст. 190, 192 КУпАП), а також припинено 54 порушення правил полювання (ст. 85 КУпАП). Так, 12 грудня у лісі поблизу с. Рудні Коростенського району рейдова група виявила двох чоловіків зі зброєю. Під час її перевірки з’ясувалось, що рушниці не зареєстровані у встановленому законом порядку. За таких обставин зброю було вилучено у, як з’ясувалось, 24-річного жителя с. Покровського та 35-річного жителя с. Рудні, нині призначено її експертне дослідження», - йдеться у повідомленні.

Попередньо, вказане правопорушення має ознаки ст. 190 (Порушення громадянами порядку придбання, зберігання, передачі іншим особам або продажу вогнепальної, холодної чи пневматичної зброї), що тягне за собою відповідальність у вигляді штрафу.

Нагадаємо, з 30 жовтня у Житомирській області стартував сезон полювання на диких копитних тварин.

Як повідомляв Житомир.info, упродовж вихідних 20 та 21 листопада лісова охорона в Житомирській області склала 30 протоколів на порушників полювання.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: полювання мисливці поліція перевірка  
Матеріали по темі