Події

У Бердичеві горів склад підприємства: вогонь знищив 3 тонни макулатури та 12 тонн круп

14 December 2021, 14:05

У місті Бердичів Житомирської області 13 грудня сталася пожежа у складському приміщенні одного з підприємств. Вогонь охопив 200 квадратних метрів площі, знищив майже всю покрівлю, спопелив 3 тонни макулатури та пошкодив 12 тонн круп.

Про це повідомляє пресслужба ГУ ДСНС України у Житомирській області.

Повідомлення про пожежу в складській будівлі у місті Бердичів до Служби порятунку «101» надійшло о 10:48 год. 13 грудня. Про це сповістила завідуюча складу, яка першою помітила займання.

«По прибуттю вогнеборців до місця виклику полум’я вже охопило усю будівлю – загальною площею 200 кв. м. Через пізній виклик вогонь досить швидко розповсюджувався. З’ясувалося, що в приміщеннях складу зберігалися крупи, макулатура та склотара. Начальник караулу залучив допомогу для підвозу води», – йдеться у повідомленні.

Близько трьох годин знадобилося бійцям ДСНС для ліквідації пожежі. Внаслідок надзвичайної події вогонь знищив 140 кв. м покрівлі складського приміщення, близько 3 т макулатури та пошкодив майже 12 т круп. Рятувальникам довелося здійснити 7 підвозів води з водойми, що на знаходиться відстані 500 м. Тривалий час знадобився вогнеборцям для розтягування макулатури та проливання її водою.

Загалом до ліквідації надзвичайної події залучалося 9 чоловік особового складу на 2 пожежних автомобілях. Попередньо встановлено, що причиною загоряння стало коротке замикання електромережі.

Крім того, 04:49 год. 14 грудня у Коростені горіла двоповерхова піноблочна господарська будівля. Чоловік, який зранку йшов на роботу, побачив, що зайнялись дрова на подвір’ї сусідів. Вогонь швидко поширювався і на момент прибуття рятувальників уже палав другий поверх піноблочної господарської будівлі та дровник. Начальник караулу прийняв рішення залучити додатковий пожежний автомобіль для підвозу води, адже загоряння набирало більших масштабів.

Вогнем знищено 35 кв. м покрівлі господарської будівлі, домашнє майно та покрівлю дровника, а також 10 складометрів дров. Подальшого розповсюдження полум’я рятувальники не допустили, упоравшись з пожежею за дві години.

Внаслідок обох пожеж загиблих і травмованих не виявлено. Причини загорянь встановлюють фахівці.

Як повідомляв Житомир.info, 13 листопада 2021 року в селі Латаші Народицької територіальної громади Коростенського району Житомирської області сталася пожежа на території сільського господарства: у зерносушарці згоріло 5 тонн насіння соняшнику.

Житомир.info
Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пожежа ДСНС рятувальники Бердичів склад  
Матеріали по темі