Новини компаній

Як вибрати віск для кузова?

16 December 2021, 14:12

На ринку косметики для догляду за автомобільним кузовом защитные воски є одним із найбільш затребуваних продуктів. Популярність цього типу покриттів обґрунтована декількома факторами. На відміну від кварцових складів більшість восків можна наносити самостійно. Також є склади, які нічим не поступаються кварцовим покриттям за терміном служби, тримаються до 1 року.

617fe20455e11.jpg

Нижче розповімо, які бувають типи восків для кузова, які фактори варто враховувати, щоб вибрати хороший засіб, а також як підготувати авто до його нанесення.

Типи восків для кузова

Залежно від складу, воски для кузова поділяються на 4 типи:

  • М'які (містять абразив, що очищає)
  • Синтетичні (створені із синтетичних смол та розчинників на основі нафтопродуктів)
  • Полімерні (створені на основі полімерів і мають найтриваліший термін служби)
  • Натуральні (у складі є пальмовий віск карнаубу і надають максимального блиску)

Докладніше про різні типи захисних восків для кузова можна почитати в блозі CarDetailLab.

Фактори, які потрібно враховувати при виборі воску

Бажаний ефект

Воски можуть мати різне призначення. Одні володіють лише високим рівнем захисту від води та бруду, інші – ще й надають гарного блиску. Також існують спеціальні воски для догляду за кварцовими захисними складами. Вони відновлюють та посилюють гідрофобні властивості. Можуть повертати кузову блиск і глибину кольору.

Колір кузова

Воски для темних і світлих автомобілів сильно відрізняються за складом і мають різний ефект. Кошти для темних авто додають кольору ЛКП насиченості та глибини. Тоді як воски для світлого кузова мають у складі спеціальні частки, що очищають, дозволяють позбутися від жовтого відтінку, нерідко що з'являється на білих автомобілях, і повертають автомобілю яскравість.

Наявність іншого захисного покриття

Для кузова покритого кварцем необхідно використовувати спеціальні віск без нафтопродуктів у складі. Інакше на кварцовому покритті залишаться розлучення та пігментні плями, які вкрай складно розполювати. У японського виробника SOFT99 є лінійка Hydro Gloss Wax. Це найкращі на ринку воски, що мають водяну основу без нафтопродуктів. Лінійку було розроблено спеціально для догляду за кварцовими захисними покриттями. Вони заповнюють мікродрапини, вирівнюють покриття, повертаючи кузову блиск та глибину кольору.

З огляду на всі ці фактори, ви зможете підібрати для свого автомобіля найбільш оптимальний віск. Великий вибір цих коштів є в інтернет-магазині CarDetailLab.

Підготовка кузова до нанесення воску

Перед нанесенням воску необхідно обов'язково виконати глибоке очищення лакофарбового покриття. До неї входять:

  • двофазна мийка;
  • видалення бітуму та смол;
  • очищення пластиліном або автоскрабом;
  • знежирення поверхні.

Крім того, рекомендується обклеїти небезпечні зони малярською стрічкою. Йдеться про ділянки, виконані з матеріалів, для яких воски не призначені. До них відносяться пластик, хром та скло. Малярна стрічка також допоможе уникнути застрягання воску у всіляких щілинах, на стиках різних деталей кузова. Правда є один склад, який можна наносити на будь-які матеріали: лакофарбове покриття, матовий та прозорий пластик, хром та навіть скло. Це віск SOFT99 Mirror Shine. Якщо ви хочете захистити їм усі деталі кузова, не лише ЛКП, малярну стрічку можна не використати.

Може також знадобитися полірування, якщо на лакофарбовому покритті є пошкодження: потертості, подряпини, голограми, пропили та інші. Інакше у місцях пошкоджень не буде зчеплення воску з поверхнею. Через кілька мийок засіб просто зійде з кузова.

Пам'ятайте, щоб склад максимально довго протримався на ЛКП, потрібно правильно доглядати автомобіль — регулярно мити, використовуючи метод двофазного миття. Для неї застосовують щадну активну піну та делікатні шампуні з низьким вмістом лугу, які не роз'їдають покриття та не псують лак.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: віск віск для кузова  
Матеріали по темі