Події

Провчила кривдника дочки й сина: жителька Житомирської області отримала 150 годин громадських робіт за побиття сусідської дитини

17 December 2021, 14:35

Схопила за одяг і кілька разів ударила долонею по обличчю – так жителька Бердичівського району поквиталася з хлопчиком, який ображав та лупцював її сина й дочку. За нанесення легких тілесних ушкоджень чужій дитині суд призначив жінці громадські роботи.

Вирок у кримінальній справі Бердичівський міськрайонний суд Житомирської області виніс 13 грудня 2021 року. У Єдиному державному реєстрі судових рішень вирок оприлюднили 14 грудня.

Сам інцидент трапився ще два роки тому, 20 грудня 2019 року. Малолітній знайомий дітей обвинуваченої на її ж проханням привів кривдника до неї додому. Жінка насварила чужого хлопця та вдарила по обличчю.

Обвинувачена свою провину визнала й пояснила власний вчинок. З її слів, вчинити самосуд спонукали дії хлопця, який ображав її дітей – бив 6-річну дочку та 9-річного сина. Жінка розказала, що їхні сім’ї живуть неподалік, діти між собою дружили, але потім почали конфліктувати. Обвинувачена розповіла ситуацію, як сусідський хлопчик на ставку «взяв якусь палицю чи залізяку і зі всієї сили вдарив доньку по плечі, та тиждень не могла підняти руку». Зі слів матері, дівчинка поскаржилася на кривдника своєму старшому брату. Той пішов розбиратися. Однак і його хлопець відлупцював: «почав рвати йому рот, штовхнув на землю». Як твердить жінка, «після літа ОСОБА_7 продовжував ображати її дітей, кидався камінцями. Вона зверталася у відділ по справах неповнолітніх, але це не дало результату. Врешті-решт це її дістало, і вона сама вирішила розібратися».

«Самі події відбувалися на вулиці біля її домоволодіння по АДРЕСА_2 в присутності дітей. Вона лівою рукою схопила ОСОБА_7 за куртку і зі словами про те, скільки він може ображати дітей, нанесла потерпілому два удари в обличчя долонею правої руки. Від ударів ОСОБА_7 потупився, присів і закрився руками. Більше ударів вона не наносила, в тому числі не била кулаком. Потерпілий встав і пішов додому», – таку версію подій у суді виклала жінка.

Скріншоти з вироку Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області від 13.12.2021 року

Допитаний за участю педагога малолітній потерпілий розповів, що жінка вдарила його ще й ногою в живіт.

«Взагалі під час події ОСОБА_1 била його по лицю долонями обох рук багато разів, і зліва, і справа, у нього все лице було синє, від ударів він два рази падав. Коли був на землі, обвинувачена вдарила один раз кулаком, влучила в руку, якою він прикривався. Також била ногою в живіт, але він зігнувся і вона влучила йому в ногу. Побиття тривало хвилин 5. Під час події поруч були діти ОСОБА_1 , а також його друзі - ОСОБА_13 і ОСОБА_8, 7 і 9 років», – такі свідчення дав хлопчик.

Він не заперечував, що бив сина й дочку обвинуваченої, а також ще одного хлопчика. Але пояснив, що його спровокували.

«На ставку він пробрався у тяжкодоступне місце і тоді діти обвинуваченої і ще один хлопчик плескали на нього палкою холодною водою, хотіли зіштовхнути у холодну воду, тому так вийшло що він вдарив і розбив губу сину ОСОБА_1, а другого хлопчика вдарив ключкою, але не по голові, а в руку», – озвучив свою версію потерпілий.

Скріншот з вироку Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області від 13.12.2021 року

Хлопець, який привів потерпілого до жінки на її ж прохання, також дав свідчення у суді. Стверджує, що обвинувачена вдарила кривдника своїх дітей близько двох десятків разів, але ногами не била.

«Обвинувачена почала бити потерпілого - наносила ляпаси по лицю, до 10 ударів, била однією рукою, і зліва, і справа. Від ударів ОСОБА_7 впав, піднявся, намагався втекти, але метрів за 5 обвинувачена наздогнала і продовжила бити руками. Потерпілий знову впав і обвинувачена нанесла ще до 10 ударів – і долонями, і кулаком. Ногами не била. Як закінчилися події, не бачив, бо пішов додому», – розповів про ті події хлопець.

Ще один свідок розказав, що жінка «била кулаком по тілу, тримаючи за рукав, ударів долонею, ударів по обличчю, ударів ногами не пам`ятає. ОСОБА_7 один раз падав».

Врешті, дослідивши всі матеріали справи, суд ухвалив: «ОСОБА_1 визнати винуватою у пред’явленому обвинуваченні у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 125 КК України, та призначити їй покарання у виді громадських робіт на строк 150 (сто п`ятдесят) годин».

Як повідомляв Житомир.info, 24 жовтня 2021 у Бердичівському районі чоловік побив співмешканку, і доки та була в лікарні – наніс травми її 8-річній донці. 23 листопада 2021 року пресслужба ГУНП в Житомирській області повідомила, що 36-річному чоловіку з Бердичівського району, який побив 8-річну падчерку, доки її мама перебувала в лікарні, оголосили про підозру. Адмінпротокол склали і на матір дівчинки та ще двох дітей за нехтування батьківськими обов’язками. Усіх трьох дітей із родини вилучили. За скоєне вітчиму дівчинки суд призначив 150 годин громадських робіт.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: побиття Бердичів дитина суд вирок громадські роботи  
Матеріали по темі