Події

Бердичівлянин двічі за день потрапив у поле зору копів: спочатку в нього знайшли наркотики, а потім «зловили» п’яним за кермом

18 December 2021, 11:29

У Бердичеві місцевий житель за день 15 грудня двічі потрапив у поле зору поліції. Дільничні офіцери виявили факт зберігання ним заборонених речовин. А згодом патрульні задокументували, що чоловік у стані сп’яніння керував автомобілем з технічними несправностями. Нині тривають відповідні перевірки.

Про це 17 грудня повідомила пресслужба ГУНП у Житомирській області.

«15 грудня на одній з вулиць районного центру поліцейські перевірили підозрілого чоловіка. Під час огляду у 36-річного бердичівлянина виявили порошкоподібну речовину білого кольору, ймовірно наркотичний засіб», – йдеться у повідомленні.

Виявлене вилучили працівники слідчо-оперативної групи Бердичівського райвідділу поліції. У рамках кримінального провадження, розпочатого за ст. 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) ККУ слідчі проводять необхідні заходи, у тому числі направили вилучене на дослідження до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС.

Згодом на одній з вулиць міста патрульні зупинили автомобіль Ford, помітивши технічну несправність. Під час спілкування з водієм поліцейські зауважили, що чоловік має явні ознаки наркотичного сп’яніння. А встановлюючи його особу, з’ясували, що кілька годин тому саме у нього слідчі вилучили наркотики.

Відео з сайту ГУНП у Житомирській області

Тож поліцейські запропонували водієві пройти медичне обстеження щодо вживання наркотичних речовин. Проте він відмовився від освідування.

За таких обставин відносно нього інспектори СРПП склали адміністративні матеріали за ч. 1 ст. 130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) та за ч. 1 ст. 121 (Порушення водієм правил керування транспортним засобом, правил користування ременями безпеки або мотошоломами) КУпАП.

Відтак чоловікові загрожують штрафні санкції з позбавленням права керування транспортним засобом. Водночас за незаконне зберігання наркотичних засобів без мети збуту передбачено покарання від штрафу до 5 років обмеження волі.

Як повідомляв Житомир.info, за добу 13 грудня 2021 року у Новоград-Волинському районі Житомирської області поліцейські зупинили трьох нетверезих водіїв: один з них вже був позбавлений права керувати автомобілем через аналогічне порушення.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: водій сп’яніння п’яний водій наркотики Бердичів  
Матеріали по темі