Новини компаній

Нестероїдні протизапальні та протиревматичні засоби: що вони лікують

22 December 2021, 14:10

Біль у спині та суглобах, згідно зі статистикою, турбує до 76% населення, тому лікування захворювань опорно-рухового апарату актуальне для багатьох. Список препаратів для лікування досить великий, але й перелік захворювань, при яких вони необхідні, також широкий: остеохондроз; остеоартроз; периферична нейропатія; ревматичний артрит, артроз і т.д.

XTbb6vlKHIMcviczRR5RtN0bnlJnHuChr7zimlvVc48h7eYFF2zGW-3yUX0BN74smz-3ibqiJ9l8suRfhPfp06IQ9GlYbQojNquAa5rKTS7PbDX1Ol7gadm807zOxveMvxE1WH44

Протизапальні нестероїдні препарати не тільки чинять лікувальну, але і знеболювальну дію. Але, на жаль, прийом протизапальних засобів пов'язаний із великою кількістю побічних ефектів та протипоказань. Тому підбір ліків має здійснюватись кваліфікованим медиком з урахуванням індивідуальних особливостей пацієнта. Але є препарати, які не тільки лікують хвороби опорно-рухового апарату, але й мають ширше коло лікувальної дії, це зокрема препарат АФФИДА Макс Експрес. Він швидко справляється із болем в суглобах та зубним і головними болями, а головне – він випускається в капсулах, що під час перорального прийому забезпечує захищеність слизової шлунку і більш швидку дію у порівнянні з таблетками.

Список протипоказань щодо прийому НППЗ може бути доволі широкий( про це далі), тому важливо перед покупкою вивчити інформацію. До кожного препарату додається докладна та повна інструкція. За формою випуску протизапальні засоби умовно можна розділити на дві групи: для внутрішнього та зовнішнього застосування. Внутрішньо застосовують: таблетки; капсули. Для зовнішнього лікування використовують: гелі; мазі; креми.

Акцент на обережність прийому: поради лікарів

При призначенні нестероїдних протизапальних засобів пацієнтам необхідно пам'ятати наступне: застосування пероральних нестероїдних протизапальних засобів асоціюється з три-п'ятикратним збільшенням ризику ускладнень з боку верхніх відділів шлунково-кишкового тракту, у тому числі перфорації виразки, обструкції та кровотечі; але використання гастропротекторних засобів, таких як інгібітори протонної помпи, може знизити ризик розвитку ускладнень з боку верхніх відділів шлунково-кишкового тракту на 50-60%.

Підвищенню ризику ускладнень з боку верхніх відділів шлунково-кишкового тракту сприяють такі фактори, як літній вік, виразка в анамнезі, супутнє лікування глюкокортикостероїдами, аспірином або антикоагулянтами.

Нестероїдні протизапальні препарати протипоказані таким категоріям пацієнтів:

  • тим, хто переніс аортокоронарне шунтування або інші коронарні втручання, реконструктивні операції на сонних, мозкових та хребетних артеріях;
  • з фібриляцією передсердь (протягом усього життя);
  • з дестабілізованою хронічною серцевою недостатністю.

У хворих на гостре порушення мозкового кровообігу, інфаркт міокарда та аортокоронарне шунтування слід розглянути доцільність застосування парацетамолу та нестероїдних протизапальних засобів або глюкокортикостероїдів у вигляді внутрішньосуглобових ін'єкцій.

Абсолютним протипоказанням для застосування нестероїдних протизапальних засобів також є одночасне застосування ацетилсаліцилової кислоти та оральних антикоагулянтів.

В лінійці Аффида є препарат німесуліду європейського виробника. Німесулід виявляє виражений протизапальний та аналгетичний ефекти при запальних ревматичних захворюваннях. Крім того, він має статус гастродуоденальної переносності. Але його застосування повинно мати мінімальну дозу протягом найкоротшого часу. Дорослим рекомендовано його застосування не більше 15 діб, а от дітям до 14 років він взагалі небажаний для використання.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ліки медпрепарат опорно-руховий апарат протиревматичний засіб  
Матеріали по темі