Політика

2021 для Чуднівської лікарні: рекордне оновлення медобладнання, ремонти, реалізовані проєкти

29 December 2021, 11:59

Медична галузь на Житомирщині продовжує розвиватися. У 2021 році помітних змін зазнала й Чуднівська лікарня. Сюди за медичною допомогою звертаються пацієнти не лише з Чуднівської, а й сусідніх громад.

За рік у Чуднівській лікарні сталися масштабні зміни, придбано рекордну кількість медобладнання. Заклад уже підписав 13 пакетів із НСЗУ, і незабаром планується підписання ще одного.

«Зараз у цю лікарню був закуплений комп’ютерний томограф, і я сподіваюсь, що спільними зусиллями ми зможемо законтрактувати ще один пакет медичних послуг – «інсультний», який також допоможе лікарні збільшити фінансування, – каже народний депутат України Сергій Кузьміних. – Вважаю, що ми добре попрацювали для цієї лікарні: зробили лабораторію, придбали лапароскопічну стійку, рентген-апарат, спецавтомобіль, який знаходиться у самій лікарні. Також у цій лікарні розташована станція «швидкої» допомоги, де ми також постійно долучаємося до співпраці. Ця лікарня в окрузі — дійсно одна з найкращих районних лікарень».

Також для лікарні закупили 3 ШВЛ-апарати, 10 концентраторів, 2 електрокардіографи, 4 інфузомати для дозованого введення лікарських засобів; триває ремонт даху корпусу баклабораторії і стоматології, що постраждав внаслідок буревію влітку 2021 року. За сприяння Сергія Кузьміних виділено субвенцію на проведення капітального ремонту покрівель над інфекційним і центральним корпусами. Директор КНП «Чуднівська лікарня» Ігор Лукашенко каже, що за весь час існування медзакладу сюди не закуповували стільки обладнання як за останній рік.

«Загальна вартість обладнання, яке в цьому році придбано, – 18 млн грн. Це кошти як зароблені нашим закладом, так і залучені завдяки народному депутату Кузьміних Сергію Володимировичу, кошти місцевих бюджетів», – розповів Ігор Лукашенко.

Завдяки новому обладнанню значно збільшуються шанси на швидке і точне встановлення діагнозів, надання якісної медичної допомоги, а отже – й зменшення показників смертності.

«Враховуючи обладнання, напевно, так. Тому що ми маємо можливість підтримувати хворих на кисневій терапії, маємо можливість кращого спостереження за ними», – розповів завідуючий відділенням анестезіології з палатами інтенсивної терапії Чуднівської лікарні Богдан Штогрин.

На час пандемії у медзакладі створено 8 «ковідних» бригад і розгорнуто 120 ліжок для пацієнтів. Цьогоріч збудували і кисневий генератор, який за добу виробляє майже 3 тис. л кисню. На сьогодні лікарня у повному обсязі сама забезпечує себе киснем.

«У нас був відкритий один із найпотужніших генераторів в області. Його потужність – 301,5 літрів за хвилину. Працює він цілодобово», – каже Лариса Цапун, завідувачка інформаційно-аналітичного відділу КНП «Чуднівська лікарня».

На момент зйомки у відділенні перебували 30 хворих на COVID-19, шестеро із яких – у відділенні інтенсивній терапії та один – на ШВЛ-апараті. А нещодавно у закладі врятували породіллю, інфіковану COVID-19.

«У пологовому відділенні народила породілля, інфікована, з нею все гаразд. Дитинку також перевіряють, дитинка негативна», – медична сестра інфекційного відділення Наталія Поліщук.

Чуднівська лікарня увійшла в ТОП-3 лікувальних закладів в Україні із найкращим показником лікування пацієнтів із коронавірусною інфекцією.

«Наш лікувальний заклад у цьому році був відзначений Грамотою Верховної Ради за заслуги перед народом України за кращі показники з лікування хворих на COVID-19. У нас найнижча смертність, найкраще лікування, найкраще виживання», – каже завідувачка інформаційно-аналітичного відділу КНП «Чуднівська лікарня» Лариса Цапун.

Нині у Чуднівській лікарні розгорнуто 150 ліжок, функціонують 10 відділень і працюють понад 200 медпрацівників.

Пресслужба народного депутата Сергія Кузьміних

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Кузьміних нардеп лікарня Чуднів  
Матеріали по темі