Фоторепортаж

«Сніг» посеред літа, емоції та яскраві події - рік 2021 у світлинах Житомир.info

30 December 2021, 15:47

У 2021 році ми продовжували боротися з пандемією, переходили до червоної зони та виходили з неї, стояли в чергах на вакцинацію, мітингували та допомагали, відкривали пам'ятники та ремонтували сквери, бігали у забігах та вшановували Героїв. Упродовж 2021 року ми розповідали вам у фоторепортажах і фотоісторіях про надзвичайних людей, цікаві місця та події. Ми зібрали найяскравіші з них, щоб ви могли знову їх пригадати. Читайте короткі історії та переходьте за посиланням на довгі. Бажаємо вам у прийдешньому 2022 році ще більше яскравих емоцій та позитивних моментів у житті.

12 подій року 2020 у світлинах

Січень

Не зважаючи на карантин, у житомирському гідропарку на Водохреща люди самі прорубали ополонку та пірнали в неосвячену крижану воду.

Лютий

Військові 199-го навчального центру десантно-штурмових військ ЗСУ знялися у фотосесії з безпритульними тваринами, щоб допомогти знайти їм родину.

Березень

Вперше за 16 років 26 березня ФК “Полісся” зіграло офіційний домашній поєдинок на центральному стадіоні в Житомирі. Вболівальників на стадіон не пустили, проте це не завадило їм підтримати улюблену команду. За результатами поєдинку ФК “Полісся” зіграло в нічию з ФК “Кристал” - 1:1.

Квітень

У квітні в Житомирі після зими запрацював єдиний у місті асфальтобетонний завод.

Травень

З початку травня до патрулювання лісопаркових зон Житомира повернулися поліцейські-кавалеристи, адже Житомир – одне з небагатьох міст України, у якому зберігся кінний патруль.

Червень

Шість збірних команд з бойових військових частин та Навчального центру Десантно-штурмових військ зіграли у другому чемпіонаті Десантно-штурмових військ Збройних Сил України з «Регбі-7».

Липень

Яскраві віночки, «сніг» та фарби холі на пляжі, виступи аматорських та професійних колективів на алеях, конкурси та майстер-класи – саме так житомиряни та гості міста відзначають свято Івана Купала.

Серпень

У Житомирі відбувся Korolov Avia Fest – щорічний міжнародний космічний фестиваль. На авіаподію року завітали кілька сотень пілотів з різних країн світу. Виставка малої авіації на летовищі дійсно вражала. Тож тисячам житомирян і багато чисельним гостям міста було, що побачити та з чим сфотографуватися.

Вересень

Як у Житомирі на Космічному напівмарафоні бігли спортсмени та аматори дивіться тут.

Жовтень

У День українського козацтва та День захисників і захисниць України, в Житомирі відкрили пам’ятний патріотичний знак, присвячений їм – «Захисникам України у війні з російським агресором».

Листопад

Десантування з військово-транспортних літаків бронетехніки, вантажів та особового складу, польоти армійської авіації, бойова стрільба та практичні дії рейдових загонів - все це на полігоні під Житомиром відпрацьовували підрозділи Десантно-штурмових військ спільно з авіацією Повітряних Сил та Сухопутних військ з різних куточків України.

Грудень

Пластуни принесли Вифлеємський вогонь на сесію міської ради.

Місця, у які ми зазвичай не ходимо, але куди пробирається наш фотограф

Біля Житомирського міського колегіуму на вулиці Івана Мазепи, 18 знаходиться напівзруйнована старовинна будівля, огороджена зеленим парканом з попереджувальними написами та величезними дірками.

Всередині досить небезпечно: перекриття осипаються, прогнилі дошки тріщать під ногами. Проте, гори сміття та різноманітні написи на стінах свідчать про те, що відвідувачів не бракує. Який вигляд вона мала на початку 2021 року дивіться тут

.

Який вигляд зсередини має годинник на будівлі Житомирської міськради, що працює вже майже 40 років дивіться тут.

Неоготичний палац, «Три грації» та старовинні будинки: екскурсію селищем Житомирської області, на честь якого назвали астероїд дивіться тут.


Нам вдалося зазирнути у різні провладні кабінети, тож ми зробили підбірку найцікавіших з них. Дизайнерський ніж, стікери, картини та ікони - що “приховують” кабінети начальників управлінь Житомирської міськради дивіться тут

Еспандер, Біблія та «джунглі»: що приховують кабінети заступників і радника мера Житомира та секретаря міської ради дивіться тут.

Стильний мінімалізм, фото і пам'ятні речі – начальник ГУНП у Житомирській області та його заступник показали свої кабінети.

І наостанок - мінідобірка найпозитивніших фоторепортажів від нашої редакції:

Як у Житомирі репетирують танцюристи поважного віку дивіться тут.

Фотопрогулянка з редакційним кактусом Лєрою. Ми вирішили “показати” нашій редакційній рослині буденний Житомир - з його недоліками і перевагами. Для цього обрали найпопулярніший маршрут - маршрут на міський ринок. Тим паче Лері давно пора було прикупити більшого горщика і ґрунт. Як “добиралася” наша Лєра з центру на ринок “Житній” і що там “бачила” - дивіться у фоторепортажі.За хештегом #TakeYourHouseplantForAWalkDay у соцмережах можна подивитися, як люди “вигулюють” свої рослини.

Який вигляд має Житомир у мильній бульбашці дивіться тут.

Майстер-клас з декорування великодніх яєць від Житомир.info та п'ятирічної Єви

Як зробити легкі та пізнавальні осінні поробки зі своїми дітьми дивіться тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: рік фото фотографії  
Матеріали по темі