Здоров'я

Наприкінці січня у «Дії» з’явиться COVID-сертифікат для щеплених бустерною дозою

6 January 2022, 11:43

Українці зможуть згенерувати новий Covid-сертифікат після третього щеплення проти коронавірусу – новий документ буде дійсним 270 днів.

Про це 5 січня повідомила «Українська правда» з посиланням на інформацію Міністерства охорони здоров’я.

«Covid-сертифікат для щеплених бустерною дозою від коронавірусної хвороби з'явиться наприкінці січня. Доти усі, хто вакцинувався бустером, зможуть користуватися зеленим сертифікатом про повну вакцинацію», – йдеться у повідомленні МОЗ в Telegram-каналі.

Щоб отримати новий цифровий документ після третього щеплення, достатньо буде надіслати запит на порталі чи у застосунку «Дія».

Сертифікат генеруватиметься за тим же принципом, що і сертифікати на підставі одужання чи вакцинації.

Крім Covid-сертифікату, українці, які отримали бустер, зможуть отримати міжнародне свідоцтво про вакцинацію. Його можна отримати за місцем щеплення чи у сімейного лікаря. Цей документ, як і Covid-сертифікат, буде чинним 270 днів.

Нагадаємо, 4 січня 2022 року пресслужба Міністерства охорони здоров’я повідомляла, що Україні особам старшим 60 років дозволили робити третю бустерну дозу вакцини проти коронавірусу. А перед цим, з 22 грудня 2021, в Україні дозволили введення ревакцинальної дози проти коронавірусу для медиків та співробітників будинків інтернатного типу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус вакцинація вакцина щеплення бустерна доза ревакцинація МОЗ  
Матеріали по темі