Новини компаній

Як очистити зернову купу за один прохід і забезпечити максимальну економію при переробці сировини

10 January 2022, 14:11

Якість очищення зернового вороху залежить від обладнання, що використовується в роботі. Найкращий вибір для цієї мети – вузькоспеціалізовані машини. Плоско-решітний скальператор для зерна здатний ефективно очистити купу, доставлену з поля, за один прохід. Машина переробляє матеріал будь-якого рівня вологості та ступеня засміченості. Техніка підходить для очищення зерна злакових, зернобобових, трав'яних, олійних, кормових культур.

Що врахувати при покупці плоскорешітного скальператора

Головний критерій – технічні характеристики, від яких залежить експлуатаційні властивості машини. Вибір зерноочисного обладнання здійснюється з урахуванням:

  • продуктивність установки. Модельний ряд обладнання «Агросепмаш» включає скальператори, здатні переробляти за годину до 70 тонн продукції. Продуктивність машин характеризується площею поверхні сит;
  • енергоспоживання. Вибір на користь зерноочисної техніки, оснащеної економічним двигуном – раціональне рішення. Скальператори від "Агросепмаш" споживають мінімум електроресурсів (до 0,55 кВт на годину), відрізняючись при цьому високою пропускною здатністю. Завдяки цьому знижуються витрати на обслуговування спецтехніки.

Вибір зерноочисної техніки також проводиться з урахуванням умов експлуатації та обсягу зерна, що переробляється підприємством на добу. Якщо потрібно використовувати скальператор як окрему одиницю, потрібно замовляти підрамник. Двохситові моделі включають цю опцію в базовій комплектації.

Функціональні можливості зерноочисного обладнання

Плоско-решітний скальператор дозволяє ефективно очистити зернову купу та підготувати сировину до подальшої переробки (сепарації, сушіння). Обладнання звільняє матеріал від різних домішок:

  • каменів;
  • соломи;
  • необмолоченого колосу;
  • паличка соняшника;
  • уламків гілок дерев;
  • комків землі.

Своєчасне очищення зернового вороху (у перші 12 годин після збирання врожаю) дозволяє звільнити його від високовологих домішок та вирішити цілу низку проблем. По-перше, нормалізувати вологість матеріалу. По-друге, мінімізувати ризики активізації процесів самозігрівання сировини. По-третє, знизити біологічну активність матеріалу. Справа в тому, що домішки містять багато патогенних організмів, які активізують процеси гниття.

Унікальна можливість для аграріїв

Вибір зерноочисного обладнання – складне та відповідальне завдання. Щоб інвестиції в спецтехніку окупилися, важливо надати перевагу машинам від перевіреного бренду. Зерноочисне обладнання «Агросепмаш» виробляється відповідно до вимог чинних стандартів якості, з використанням сертифікованих деталей та інноваційних технологій. В основі машин – щитові розбірні конструкції. Компанія відмовилася від використання при виробництві обладнання товстого металу та зварювання. Техніка характеризується полегшеною конструкцією, за рахунок чого виключаються проблеми з її транспортуванням та встановленням.

Щоб не помилитись із вибором, компанія «Агросепмаш» пропонує аграріям протестувати техніку в роботі. Для цього варто відвідати виробництво та провести test-очищення зернового вороху. Крім того, компанія «Агросепмаш» надає сертифікат якості та гарантію на обладнання, що випускається.

Джерело: сайт agrosepmash.ua

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: зерно зерноочисне обладнання  
Матеріали по темі