Події

У Житомирі судитимуть злочинну групу, яка на проспекті Миру організувала гральний заклад та заробляла по 100 тисяч в день

12 January 2022, 13:32

У Житомирі судитимуть злочинне угрупування за організацію незаконного грального бізнесу. Підпільний заклад працював з грудня 2020 по березень 2021 роки в орендованому приміщенні на проспекті Миру.

Про це 12 січня повідомила пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«Слідством установлено, що протиправним бізнесом з грудня 2020 по березень 2021 роки займалася організована злочинна група у складі п’яти осіб, 37-48 років. Гральний заклад ділки облаштували в орендованому приміщенні, що по проспекті Миру, у Житомирі. До закладу пропускали перевірених клієнтів, по дзвінку, яким надавали доступ до азартних ігор у мережі Інтернет лише після сплати грошової ставки, хоча виграш залежав від удачі, а не знань чи майстерності гравця. За підрахунками чорнової бухгалтерії, щоденна виручка ділків сягала 100 тис. грн. Під час обшуку із грального закладу вилучено майже 90 тис. грн та понад 50 одиниць комп’ютерної техніки, яку використовували для незаконної діяльності. На вилучені кошти та майно, з метою збереження речових доказів та забезпечення подальшої конфіскації, накладено арешт.Крім цього, організатор угруповання створив ще один гральний заклад, обладнав його відповідними меблями, комп’ютерною технікою із спеціальним програмним забезпеченням з доступом до Інтернет-казино. Для конспірації протиправного бізнесу оформив на своє ім’я заявку нібито для надання телекомунікаційних послуг», - йдеться у повідомленні.

Викрили заборонену законом діяльність прокурори, за оперативного супроводу Управління СБ України в області, яке проводило досудове розслідування.

Прокурори Житомирської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно злочинного угруповання за фактом незаконної діяльності з організації та проведення азартних ігор без відповідної ліцензії, які проводяться в мережі Інтернет (за ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 203-2 КК України).

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прокурори Житомирської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно злочинного угруповання за фактом незаконної діяльності з організації та проведення азартних ігор без відповідної ліцензії, які проводяться в мережі Інтернет (за ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 203-2 КК України).

Нагадаємо, 16 вересня 2020 на проспекті Миру в Житомирі закрили підпільний гральний заклад, вилучили обладнання, картки і гроші. Проте за тиждень заклад відновив свою діяльність: під час обшуку 24 вересня з приміщення знову вилучили десяток комп’ютерів. 5 жовтня 2020 року поліція знову застала клієнтів у підпільному гральному закладі на проспекті Миру. 4 січня 2021 року на проспекті Миру в Житомирі поліція знову викрила гральний заклад, застала адміністрацію та відвідувачів.

Як повідомляв Житомир.info, у лютому 2021 року суд виніс вирок коростенцю, який організував мережу гральних закладів у трьох районах області: 170 тис. грн штрафу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: гральний заклад злочинна група суд прокуратура проспект Миру  
Матеріали по темі