Новини компаній

Де освоїти топові спеціальності з IT

12 January 2022, 16:25

В епоху швидкого розвитку інформаційних технологій нікого не здивуєш кишеньковим міні-комп'ютером, а професія програміста увійшла в топ найпопулярніших і високооплачуваних. Попит на IT послуги високий у будь-якій точці земної кулі незалежно від економічної, політичної, і навіть епідеміологічної ситуації. Абсолютно будь-який фахівець, задіяний в IT, може похвалитися зарплатою вище за середню в будь-якій країні. Фахівці з досвідом роботи від 3 років заробляють у середньому у 5-10 разів більше, ніж у інших галузях. Одна з розповсюджених IT спеціальностей - front end програміст. Отримати спеціальність можна за допомогою недержавних центрів освіти, наприклад https://skillup.ua/lp/frontend-kiev-preparatory/. Але інформаційні технології, як і решта сфер, мають тенденцію до стагнації.

tZvp_BiUUJrqEHSC9bUecLjD8_1M24JzJRUNUqcb_E6NpR4No8RP3stMZ5ZeS38mUEBh-zUakbxNUzH1nVhUyzsm0F9-XejIn2eL0Z_FtXhLY0ZOdG5-qUMOGP-tA_fQdZqEqOFw

У 2016 році в Україні затверджений проект «Європейські освітні ініціативи». Його мета − інтеграція в українську систему ІТ-освіти передових світових практик у сфері інформаційних технологій і забезпечення якісною сучасною освітою кожного бажаючого. Всі програми проекту наразі впроваджені у Київському національному університеті та інших навчальних закладах. Університети здійснюють фундаментальну професійну освітню діяльність із цього напрямку. Перспективного напрямку, який гарантує випускникам працевлаштування та високі зарплати – програмування. Спеціальності галузі «інформаційні технології» дають студентам можливість стати тестувальниками або розробниками програмного забезпечення, створювати та просувати програми, ігри та програми.

Але, наприклад IT-менеджерам, бізнес-менеджерам середніх та великих підприємств, які давно закінчили вищі навчальні заклади, щоб впевнено справлятися з вирішенням професійних завдань, вміти приймати складні рішення у побудові виробничих процесів задля досягнення необхідних результатів, підвищення особистої ефективності потрібне постійне підвищення кваліфікації.

Нові спеціальності в IT: де здобути

Список традиційних професій, безпосередньо пов'язаних із сферою IT, надзвичайно широкий:

  • програмісти різних напрямків;
  • системні адміністратори;
  • розробники програм;
  • адміністратори баз даних;
  • модератори;
  • спеціалісти з інформаційної безпеки;
  • спеціалісти з робототехніки;
  • інженери-електронщики.

Але наразі з’явилося і багато нових професій. Користуються попитом на ринку IT-послуг фахівці, що займаються розкруткою і просуванням сайтів − таргетолог, лінк-менеджер, SMM-фахівець, модератор, контент-менеджер, копірайтер. Оптимізацією всієї IT-системи займаються веб-аналітики. Експерт з хмарних інфраструктур працює з такими ресурсами, як серверні платформи, сховища даних, програми, розроблені на віртуальному ПЗ. А здобути таку професію можна на IT курсах в SkillUp.

TwhLpgRUHSLMRPsI3aNHSemk5iiPHd25oWuoxykij3Qqd2nLhweFCesKqgaP9urz1UH53QjKPAoTpAG4iZ5CCYZaccFO_tp_WCwbPM4zNNlze0WEVy2YRyv-L6uV-ewLmQkt83BR

Гейм-дизайнер займається розробкою основної ідеї електронної гри, є її режисером, контролює процес розробки ігрового дизайну. Під його керівництвом працюють художники, аніматори та сценаристи. Він генерує геніальні ідеї та пропонує нові концепції ігор, поєднуючи в собі талант художника і сценариста. А от фронтенд-розробник поєднує у своїй діяльності функціональні обов’язки дизайнера, верстальника та програміста. Не дивно, що IT-компанії пропонують таким фахівцям найкращі умови праці та максимальні зарплати на ринку.

Вкрай затребуваними на ринку є специ із засобів захисту інформації, який необхідний кожному банку, кожній фірмі, кожному державному підприємству. Якщо придбати таку професію і будь-яку із перерахованих вище спеціальностей — можна забезпечити себе роботою та грошима на все життя і жити у будь-якій країні.

Немає хороших та поганих напрямків. Але на кожний доведеться витратити чимало розумових зусиль і енергетичних ресурсів, щоб у результаті дійти високого рівня оплати праці.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі