Здоров'я

​На Житомирщині відбирають кандидатів на здобуття Медичного Оскару

13 January 2022, 15:38

На Житомирщині розпочався відбір кандидатів на здобуття найвищих відзнак для медиків за професіоналізм та милосердя «Ордену Святого Пантелеймона» та «Медалі Святого Пантелеймона». Для медиків підготували кілька номінацій, про це розповіли під час прес конференції.

«Найкращий лікар», «Найкращий медичний працівник», «Новатор охорони здоров’я», «За досягнення в міжнародному співробітництві в охороні здоров’я», «Взірець служіння суспільству», «За особистий вагомий внесок у розвиток охорони здоров’я України» (для іноземних громадян), «Найкращий управлінець в галузі охорони здоров’я», «Найкращий заклад охорони здоров’я», де ми обираємо колективи, а у нас на Житомирщині є гарні лікарняні заклади та колективи, «Найкращий працівник фармації» — це нова номінація, якої до цього року не було. А «Медаль Святого Пантелеймона» для молодих медиків до 35 років, і нагороджуються в трьох номінаціях: «За лікарське мистецтво», «За турботу і ласку до хворого» і «За наукові розробки в медицині», — розповідає Голова Регіональної ради Ордена Святого Пантелеймона Костянтин Косяченко.

Подати заявку на участь може будь-хто дотичний до галузі охорони здоров’я.

«Можуть подавати громадські об’єднання, можуть подавати колективи, навіть допускається самовисування», — каже Костянтин Косяченко.

Кандидатів буде ретельно перевіряти комісія, каже член Поважної Ради Ордена Святого Пантелеймона Юрій Єхануров.

«Вони розглядають кожного члена, що пише про них місцева преса, чи користуються вони повагою, що це за люди. А ті четверо, які вийдуть у фінал, це ті люди, які, як то кажуть, пройшли через чистилище. Після того, Поважна Рада таємним голосуванням обирає майбутніх лауреатів на присудження відзнаки», — розповідає член Поважної Ради Ордена Святого Пантелеймона Юрій Єхануров.

Переможці отримають грошову винагороду, а учасники конкурсу відзнаки.

«Учасники отримують славу, це не орден, але теж гарна відзнака, яку приємно тримати в руках, для них немає грошових винагород, але є до медалей для молодих медиків. Також є винагорода, у минулому році здається, була 10 тис. грн винагорода для молодих працівників у трьох номінаціях, які ми визначили. Грошова винагорода не найголовніше в цьому, це моральне визнання і можливості міжнародного співробітництва», — каже Костянтин Косяченко.

Житомирянка Людмила Свобода у минулому році боролася за «Орден Святого Пантелеймона». Жінка каже, що це незабутні враження та закликає лікарів приймати участь.

«Ми виступали у номінації «Взірець служіння суспільству», у цій номінації можуть приймати участь благодійні організації, а так я представник благодійної організації, фонду допомоги онкохворим дітям «Разом до життя», батьки онкохворих дітей подали нашу організацію та мене, і мені довелося приймати участь в цьому конкурсі. Я абсолютно не жалкую, це дуже гарна школа, перевірка на всеукраїнському рівні. Я закликаю лікарів брати участь в цьому конкурсі. Це престижно, круто, зворушливо, це якесь диво, що вийшло потрапити на цей конкурс і достойно представити Житомирщину», — розповідає Голова благодійної організації «Разом до життя» Людмила Свобода.

Подати заявку на участь можна до 15 березня 2022 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Ордену Святого Пантелеймона медаль нагорода медицина медик  
Матеріали по темі