Події

Обвинуваченого у вбивстві 7 людей Захаренка госпіталізували із залу житомирського суду, розгляд справи знову перенесли

14 January 2022, 17:48

У Богунському районному суді Житомира 14 січня продовжили розглядати справу про вбивство сімох людей орендарем ставка в селі Новоселиця Попільнянського району.

Напередодні, 13 січня, у суді мали допитати судово-медичних експертів, але цього зробити не встигли. Тому сьогодні судове засідання розпочали саме з повторного допиту експертів. У адвокатів виникло чимало запитань щодо судово-медичної експертизи тіла загиблого Андрія Москальця, тому допит тривав близько години.

«Дійсно, у нас є деякі розбіжності, що містяться у матеріалах справи, і написані в самій експертизі. Також у нас є розбіжності: саме звідки експерт взяв інформацію, оскільки не співпадають багато фактів, тому постало багато питань до експертів, зараз це з’ясовується. Наразі ми не можемо коментувати, чи було погано проведено слідство. Зараз ми допитуємо експерта, після його допиту по всіх судово-медичних експертизах, це два експерти, можливо, треба буде допитати ще деяких експертів. Тому, вже після з’ясування всіх обставин, допиту цих експертів, ми зможемо зробити висновки, що дійсно відбувалося у цей жахливий день. По всіх потерпілих має бути допит експертів, вже в залежності від того, що скажуть при допиті, поки що в нас два судмедексперти допитується, ми будемо визначати, чи потрібно нам викликати балістів, чи потрібно робити ще якісь експертизи, вже будемо визначатися після допиту цих експертів», — розповідає адвокат обвинуваченого Андрій Шкварко.


Проте повністю допитати експерта знову не вдалося. Обвинуваченому Анатолію Захаренко стало зле під час судового засідання. Суд оголосив про перерву.

«Йому стало погано, в нього піднявся тиск, тому викликали швидку допомогу. Наразі йому роблять укол, тиск має зменшитися, будемо виходити з його самопочуття: чи будемо проводити судове засідання, чи будемо відкладати на інший день», — каже Андрій Шкварко.

Після годинної перерви суд вирішив відкласти розгляд справи на 17 січня. Як пояснив адвокат обвинуваченого Андрій Шкварко, Анатолія Захаренка госпіталізували до лікарні.

«Його госпіталізували, тому фактично допитувати експерта в судовому засіданні без Анатолія Петровича не можливо», — пояснив Андрій Шкварко.

Нагадаємо, 9 листопада 2020 року в Богунському районному суді Житомира відбулося перше засідання по справі про масове вбивство. 10 лютого 2021 року Вадим Федюнін, який вижив під час стрілянини на ставку в Новоселиці, на суді розповів свою версію подій. 19 травня в суді виступав обвинувачуваний Анатолій Захаренко: запевнив, що гості стріляли в нього перші, він захищався і сам викликав поліцію. 4 червня мали проходити судові дебати, але їх перенесли на наступне засідання. Родичі вбитих зазначали, що вимагають для Захаренка довічне позбавлення волі.

25 серпня 2021 року Житомирський апеляційний суд розглядав апеляційну скаргу обвинуваченого Захаренка на ухвалу Богунського районного суду м. Житомира від 2 серпня 2021 року, якою йому продовжено строк тримання під вартою до 30 вересня 2021 року включно. Обвинувачений хотів вийти під домашній арешт. 14 вересня через неявку потерпілого та одного з адвокатів Богунський районний суд відклав розгляд справи про вбивство сімох людей орендарем ставка в селі Новоселиця Попільнянського району.

27 вересня 2021 року в Богунському районному суді м. Житомира продовжили розглядати справу про вбивство сімох людей орендарем ставка в селі Новоселиця Попільнянського району. Адвокат обвинуваченого клопотав, щоб Захаренку змінили запобіжний захід на домашній арешт через стан здоров’я, а прокурор – про продовження строку тримання під вартою.

23 листопада 2021 року в Богунському районному суді Житомира продовжили розглядати справу про вбивство сімох людей Анатолієм Захаренком. Оскільки 26 листопада спливає термін тримання під вартою Анатолія Захаренка, прокурор клопотав перед судом про продовження терміну на 60 діб. Водночас, адвокат обвинуваченого клопотав про перенесення судового засідання через недовивчення справи та закінчення робочого дня. Сам же обвинувачений говорив про «катування» та обіцяв звернутися до Європейського суду.

24 листопада у Житомирі з зали суду госпіталізували обвинуваченого у вбивстві 7 людей Захаренка та перенесли розгляд справи.

25 листопада Богунський районний суд Житомира продовжив Захаренку термін перебування під вартою до 23 січня 2022 року, хоча адвокат обвинуваченого клопотав про домашній арешт.

Як повідомляв Житомир.info, 22 травня 2020 року в селі Новоселиця Попільнянського району орендар ставу застрелив сімох киян, які приїхали порибалити. На місці стрілянини правоохоронці вилучили 5 одиниць зброї, одна рушниця належала орендарю ставка. Чоловіку оголосили про підозру, а поліція показала відео огляду місця події. 23 травня Житомирський суд арештував на два місяці 58-річного орендаря ставка Анатолія Захаренка. Згодом єдиний, хто вижив в стрілянині – Вадим Федюнін, ветеран батальйону імені Кульчицького – дав перше інтерв’ю після трагедії.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Захаренко суд вбивство Попільнянський район орендар Новоселиця  
Матеріали по темі