Суспільство

Через негоду понад два десятки населених пунктів Житомирській області досі без світла

16 January 2022, 10:03

Станом на ранок 16 січня через сильний вітер 67 населених пунктів у 5 областях України залишаються без електропостачання. Знеструмлені, зокрема, 25 населених пунктів Житомирської області.

Про це йдеться у повідомленні на сайті Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

«Станом на 7 год. 16 січня внаслідок ускладнення погодних умов (пориви вітру), через спрацювання систем автоматичного захисту ЛЕП залишаються знеструмленими 67 населених пунктів у 5 областях (Житомирська – 25, Чернігівська – 20, Сумська – 12, Київська – 9 та Донецька – 1)», – зазначено у повідомленні.

Пресслужба ГУ ДСНС України у Житомирській області назвала територіальні громади, в яких сталося знеструмлення.

«16.01.2022 року внаслідок складних погодних умов (сильний вітер) на території області без електропостачання залишилось 2 лінії 10 кВ, 51 ТП та 25 н.п. (Овруцька ТГ – 11, Народицька ТГ – 8, Ємільчинська ТГ – 2, Хорошівська ТГ – 1, Баранівська ТГ – 1, Андрушівська ТГ – 1, Попільнянська ТГ – 1)», – інформує ГУ ДСНС.

Зазначається також, що за добу 15 січня рятувальники Житомирської області тричі ліквідовували наслідки негоди. Зокрема, у смт Озерне Житомирського району зрізали дерево, що впало на п’ятиповерховий житловий будинок. У с. Красилівка Коростенського району прибрали дерево, яке перекрило рух на автодорозі. Ще чотири дерева у тому ж районі бійці ДСНС прибрали з автодороги між селами Межирічка та Дідковичі.

Як повідомляв Житомир.info, надвечір 14 січня 2022 року в Житомирі розгулявся сильний вітер, який одразу наробив шкоди. Зокрема, у центрі міста звалив дерево, яке гілками пошкодило припаркований автомобіль, зніс паркан: конструкція також «прилягла» на авто. А в будинках у середмісті сталося знеструмлення. Окрім того, на бульварі Польському буревій зірвав дах зі споруди та «кинув» на два автомобілі, а в селі Довжик перевернув зупинку. Негода знеструмила 163 населених пункти Житомирської області, рятувальники прибрали з доріг 62 повалених дерева.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: знеструмлення світло негода вітер буревій  
Матеріали по темі