Здоров'я

​У Житомирській ОДА прогнозують наближення нової хвилі коронавірусу штаму «Омікрон»

17 January 2022, 12:15

У Житомирській області зростає кількість захворювань на коронавірус, в ОДА прогнозують нову хвилю штаму «Омікрон» та закликають всіх вакцинуватись.

Про це 17 січня під час онлайн-брифінгу розповіла перша заступниця голови Житомирської ОДА Наталія Остапченко.

«Другий тиждень поспіль ми спостерігаємо збільшення підтверджених випадків захворювання. Якщо порівнювати минулий і поза минулий тиждень – більше ніж у півтора рази з 952 до 1614…На жаль, хвороба не відступає, а навпаки набирає обертів після різдвяних свят, тому медична система продовжує боротьбу з коронавірусом. Загалом у стаціонарах сьогодні лікується 368 хворих на коронавірус, кисневу підтримку отримують 225 людей, під апаратами ШВЛ знаходяться 21 хворих, зараз завантаженість ліжок на рівні 20.5%... Пацієнти, які пройшли повний курс вакцинації у рази менше госпіталізуються до стаціонару, у десятки разів менше хворіють та вмирають…Зараз у лікарнях знаходяться лише 18% хворих, які отримали щеплення, а тих, хто отримав обидві дози вакцин у стаціонарах лише 0.6 %. Ні в кого не має бути жодних сумніві – наближається нова хвиля «Омікрон», – зазначила Наталія Остапченко.


Де в Житомирі можна отримати бустерну дозу вакцини від COVID-19 дивіться у сюжеті

Нагадаємо, перед Новим роком у Житомирі та Бердичеві виявили коронавірус штаму «Омікрон».

Як повідомляв Житомир.info, на ранок 17 січня за добу в Житомирській області підтвердили 252 інфікування коронавірусом та зафіксували один летальний випадок.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус омікрон вакцинація брифінг Остапченко  
Матеріали по темі