Новини компаній

Основна камера на 48 мегапікселів, зміна «‎чубчика» на «‎знак оклику» і інформація від інсайдерів: що відомо про серію iPhone 14

17 January 2022, 15:04

Вихід нового iPhone очікується 14 вересня 2022 року, але вже зараз в мережі з'являється багато інформації, що дозволяє уявити, якою буде довгоочікувана новинка.

Епоха «чубчиків» закінчена

Нова лінійка Айфон отримає два вирізи на передній панелі:

  • круглий для фронтальної камери;
  • овальний для датчиків Face ID.

Замість суцільного «‎чубчика» у верхній частині екрану тепер буде горизонтально розташований знак оклику. Інформація про цю зміну в дизайні лінійки надійшла від засновника дослідних компаній Display Supply Chain Consultants та DisplaySearch Росса Янга. Користувачі в мережі з ентузіазмом зустріли цю новину, а знак оклику від Apple вже став героєм безлічі інтернет-мемів.

Моделі Pro і Pro Max 2022 отримають основну камеру з роздільною здатністю 48 Мп

Аналітики називають цю новину першою радикальною зміною в iPhone за довгі роки. Цю зміну в лінійці пророкував аналітик Apple Мінг-Чі Куо і інформація підтвердилася завдяки даним TrendForce. Датчик камери на 48 Мп дозволить користувачам знімати відео з роздільною здатністю 8K, а також регулювати роздільну здатність залежно від освітлення та режимів зйомки.

Перехід Apple на 48-мегапіксельні датчики призведе до падіння частки 12-мегапіксельних камер на ринку на 15%.

iPhone 14 отримає до 2 ТБ флеш-пам'яті QLC NAND

Поліпшення можливостей камери призведе до збільшення обсягу вбудованої пам'яті у новій лінійці. Про це повідомляють джерела з ланцюжка постачання. Партнери Apple вже тестують прототипи iPhone 14 із 2 ТБ флеш-пам'яті.

У мережі повною мірою йде обговорення цієї зміни. Багато хто висловлює побоювання, щодо продуктивності і надійності QLC. Вважається, що флеш-пам'ять цього типу значно поступається модулям TLC, які використовувалися в попередніх моделях. Крім того, збільшення обсягу сховища гарантовано призведе до суттєвого подорожчання новинок.

Стартова ціна на iPhone у 2022 буде вищою, ніж у попередні роки

Масштабні зміни в дизайні та блоці камер, а також відмова від маленької моделі призведуть до зростання стартової ціни в лінійці iPhone 14. Згідно з інформацією інсайдерів, молодша версія iPhone 14 пропонуватиметься за ціною від 799 доларів, iPhone 14 Max коштуватиме від 899 доларів, ціна на iPhone 14 Pro складе 1099 доларів, а iPhone 14 ProMax можна буде придбати від 1199 доларів.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: iPhone  
Матеріали по темі