Влада

Кабмін дозволив вакцинованим віком старше 60 років купувати ліки за «ковідну тисячу»

19 January 2022, 13:24

Кабінет міністрів вніс зміни до постанови про надання допомоги в рамках програми «єПідтримка» для вакцинованих двома дозами і дозволив купувати ліки громадянам «від 60 років».

Відповідне рішення ухвалили на засіданні Уряду 19 січня 2022 року.

«Для придбання отримувачами допомоги віком від 60 років лікарських засобів, дозволених до застосування та включених до Державного реєстру лікарських засобів», - таким виразом доповнили пункт щодо можливості витратити «ковідну тисячу».

Уточнюється, що можна придбати лікарські засоби, які підлягають відпуску за рецептом (за умови наявності рецепту) та/або без рецепта лікаря.

«Українці старше 60 років з 24 січня зможуть витратити тисячу гривень на придбання ліків», - сказав на засіданні прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Керівник Уряду також зазначив, що дію програми «єПідтримка» розширять на дітей віком 12-17 років.

«Сьогодні буде оформлене відповідне протокольне доручення, Міністерство охорони здоров’я вже спростило доступ підлітків до вакцинації від COVID-19: щоб піти до пункту щеплення відтепер не потрібна наявність усіх рутинних щеплень», - наголосив Денис Шмигаль.

Нагадаємо, після 10 січня два банки розпочали видачу фізичних карток «єПідтримка».

Як повідомляв Житомир.info, 15 листопада 2021 року президент Володимир Зеленський записав відеозвернення та повідомив, що українці, щеплені двома дозами вакцини проти COVID-19, незабаром зможуть отримати від держави по 1 тис. грн. На засіданні Уряду 17 листопада прем’єр-міністр Денис Шмигаль пояснив, хто отримає тисячу гривень за вакцинацію і на що її можна витратити: кошти будуть виплачені на віртуальні платіжні картки через «Дію», ними можна буде оплатити квитки в кінотеатри, в театри, на концерти, витратити на заняття спортом та подорожі Україною потягом або літаком. Згодом до переліку додали книжкові магазини. За інформацією міністра культури Олександра Ткаченка, станом на 20 грудня 2021 року найчастіше українці витрачали «ковідну тисячу» на кіно, книги та театр.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вакцина вакцинація єПідтримка КМУ щеплення ліки 
Матеріали по темі