Суспільство

​За рік МБФ «Місія в Україну» надав у Житомирі консультацій щодо небажаної вагітності вдвічі більше, ніж попереднього року

21 January 2022, 09:45

За минулий рік послуги Міжнародного благодійного фонду «Місія в Україну» отримала 11,5 тисяч клієнтів – родин з Житомира та області.

Про це йдеться у щорічному звіті МБФ «Місія в Україну», який із 1998 року допомагає жінкам з небажаною вагітністю і дітям з інвалідністю та їх сім'ям із м. Житомир і Житомирської області.

«У 2021 році послуги МБФ "Місія в Україну" отримали 11533 клієнти. Усі послуги соціально незахищеним родинам Житомира та області надаються безкоштовно завдяки пожертвам українських та іноземних благодійників. У фонді до кожної дитини та сім'ї застосовується індивідуальний підхід, а міждисциплінарна команда спеціалістів розробляє індивідуальні програми реабілітації, що дозволяє отримати гарні результати», - йдеться у звіті.

Командою допомоги жінкам із небажаною вагітністю у порівнянні з попереднім роком проведено майже вдвічі більше консультацій – 2490, різними видами допомоги охоплено 911 жінок. Завдяки підтримці 401 жінка з небажаною вагітністю знайшла вихід із кризової ситуації та отримала допомогу у нашому фонді. У результаті підтримки 415 малюків народилися попри непрості сімейні обставини наших підопічних. Загалом, із 1998 року понад 3000 дітей народилися завдяки програмі підтримки жінок із небажаною вагітністю.

Послуги комплексної медико-соціальної реабілітації отримала 361 дитина з інвалідністю, це – 9135 послуг. Із них 230 дітей з інвалідністю отримали комплексні послуги на курсах реабілітації, 118 дітей відвідали групові розвиваючі заняття у відділі соціальної реабілітації. У переважної більшості дітей почали відновлюватись функції організму та значно покращився стан здоров'я, а також діти набули нові знання та навички, завдяки чому зросли можливості реалізувати свій потенціал та підвищилася якість їхнього життя.

Упродовж року отримували допомогу фонду через гуманітарні та освітні програми 77 хлопців з інвалідністю з Романівського психоневрологічного інтернату Житомирської обласної ради.

«Упродовж року видано 2850 продуктових наборів, 5073 кг гуманітарної допомоги, 350 кг одягу б/в, 158 пакетів для новонароджених для 371 найбільш соціально незахищеної родини обох напрямків благодійності фонду. Програмою видачі безкоштовних ліків "Життя без болю" скористались 338 пацієнтів амбулаторії фонду, – це 1483 звернення про допомогу у вигляді медикаментів», - йдеться у звіті благодійного фонду.

Проведено літній табір відпочинку для сімей, які виховують дітей з інвалідністю. Упродовж 2 змін по 9 днів були оздоровлені 63 дитини з інвалідністю у супроводі 53 батьків. Для організації п’ятиразового харчування у таборі відпочинку небайдужі громадяни надали допомогу продуктами харчування загальною вагою 2500 кг.

9623 учнів і студентів навчальних та медичних закладів пройшли програму "Профілактика ризикованої поведінки" з метою запобігання небажаної вагітності, венеричних захворювань і залежностей.

163 волонтери присвятили 12251 годину власного часу на добрі справи.

«Усі послуги Фонду надавалися у повному обсязі з суворим дотриманням вимог щодо безпеки під час пандемії, у тому числі надавались послуги в режимі онлайн», - додали в «Місії в Україну».

Нагадаємо, у 2022 році благодійний фонд «Місія в Україну» планує відкрити дитячий реабілітаційний центр, будівельні роботи в якому на кілька місяців 2021 року призупинялись через позов прокуратури.

Як просувалися роботи з будівництва реабілітаційного центру для дітей на Корбутівці в Житомирі восени 2021, дивіться у відеосюжеті.

Як повідомляв Житомир.info, у 2020 році Міжнародний благодійний фонд «Місія в Україну» в Житомирській області надав понад 12 тисяч послуг з реабілітації дітей з інвалідністю, провів майже 1,5 тисячі консультацій з жінками з небажаною вагітністю. Крім того, понад 350 людей скористалися програмою видачі безплатних ліків «Життя без болю».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Місія в Україну благодійний фонд допомога реабілітація консультація  
Матеріали по темі