Здоров'я

За рік на ботулізм у Житомирській області захворіли шестеро дорослих та одна дитина: їли домашні консерви та в’ялену рибу

21 January 2022, 11:25

Упродовж 2021 року в Житомирській області зареєстрували 6 випадків ботулізму, серед хворих – одна дитина. Люди труїлися домашніми овочевими, рибними та м’ясними консервами, а також в’яленою рибою.

Про це 21 січня повідомила пресслужба Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області.

«В 2021 році по області зареєстровано 6 побутових випадків ботулізму, внаслідок яких постраждало 7 осіб, в т.ч. 1 дитина до 17 років (Овруцький район – 2 випадки, Андрушівський, Новоград-Волинський, Олевський та Черняхівський райони – по 1). У минулому році (2020) було зареєстровано 2 випадки», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що причинами отруєння стали продукти домашнього виготовлення: кабачки консервовані, м’ясна та рибна тушонка, риба в’ялена.

Також упродовж року був зареєстрований 1 випадок отруєння грибами в Олевському районі, де постраждала 1 особа. За аналогічний період 2020 року було зареєстровано 8 випадків з 10-ма постраждалими, серед них – 1 дитина до 17 років.

Як повідомляв Житомир.info, у вересні 2021 року після споживання домашньої м’ясної консерви на ботулізм захворіла жителька села Високе (колишній Черняхівський район) Житомирської області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ботулізм гриби отруєння  
Матеріали по темі