Фоторепортаж

Крижні, рибалки-екстремали та зимова набережна в житомирському парку. Фоторепортаж

24 January 2022, 17:14

Набережна біля річки Тетерів у парку Гагаріна – одне з найулюбленіших місць відпочинку житомирян. Навіть у похмуру зимову погоду це місце виглядає казково гарним. І хоча у будні тут гуляє дуже мало людей, сліди на снігу та переповнені смітники вказують, що місце популярне не лише серед любителів зимової рибалки.

В обідню пору в понеділок, 24 січня, на Тетереві було близько десятка рибалок. Вони сидять біля ополонок на льоду ліворуч від пішохідного мосту. Хтось з чоловіків прокручує коловоротом дірку у крижаній річці, інші ж не зважають на мороз та сидять майже нерухомо в очікуванні. А от трохи далі, ближче до Бердичівського мосту, справжній “аншлаг”: рибалки тут навіть напнули намети на льоду. Проте пройти туди не так просто. Очевидці розповідають, що іноді такі відчайдухи все ж провалюються під кригу.

Рятувальники Житомирської області повідомляють, що від початку 2022 року на водоймах вже загинуло 4 людини і просять не виходити на тонку кригу.

А ось праворуч від пішохідного мосту, ближче до Вічного вогню, річка не зовсім замерзла. Тут ловлять дрібну рибу річкові водорослі крижні – найпоширеніші дикі качки в Україні.

Засніжений житомирський парк культури та відпочинку з висоти – у відеосюжеті від 19 січня 2021 року

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Тетерів річка зима краєвид набережна рибалка зимова рибалка ополонка  
Матеріали по темі