Фоторепортаж

Два пішохідні мости за житомирською паперовою фабрикою. Фоторепортаж

27 January 2022, 16:51

У районі Паперової фабрики є лише два пішохідні мости через річку Тетерів, які поєднують Житомир з найближчими селами.

Перший міст поєднує вулицю Слобідську міста Житомира та вулицю Незнайка села Станишівка. Офіційної назви на Google-картах у нього немає. Він зроблений з металу, на одному з листів якого є дата – 1993 рік. Видно, що міст неодноразово ремонтували, проте зараз на ньому є дірки, він нерівний. Якщо молодь взимку долає його без проблем, то для людей похилого віку перейти через річку цим мостом досить складно і займає багато часу.

Другий міст на картах називається «Пішохідний міст Слобода-Селець – Станишівка». Розташований він у 20 хвилинах ходьби вздовж річки від першого мосту. На вигляд він набагато надійніший та ширший, але спуски та підйоми на ньому значно крутіші.

Місця між двома мостами досить популярні серед велосипедистів – часто можна побачити маркування маршрутів. Це і не дивно, адже в теплу пору року природа тут радує гарними краєвидами. Навіть взимку є на що подивитися. Тетерів має швидку течію і не замерзає повністю, тому цю місцину уподобали дикі качки. Зараз тут оселилася ще й пара дорослих лебедів та один молодий. Проте підійти близько до птахів чи погодувати їх не можливо – пернаті дуже полохливі.

Зимовими краєвидами за пішохідним житомирським мостом можна помилуватися у фоторепортажі від 11 січня 2022 року

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: міст пішохідний міст Слобода-Селець паперова фабрика  
Матеріали по темі