Новини компаній

​На що звернути увагу при виборі апартаментів у новобудові: короткий лікнеп

28 January 2022, 11:10

Лише на перший погляд здається, що головне при купівлі нерухомості — зібрати достатню суму. Коли справа доходить до вибору, виявляється, що є безліч нюансів, які необхідно враховувати. Розповідаємо, як правильно вибрати та купити апартаменти в новобудові.

Чому інвестори вибирають нерухомість від забудовника

Є щонайменше п’ять причин, які мотивують покупців вибирати нерухомість на первинному ринку:

  • Юридична чистота. Апартаменти в новобудові не мають історії, відтак можна бути впевненими, що нерухомість не перебуває в заставі чи на неї не претендує хтось із сім’ї.
  • Фінансовий зиск. Забудовники пропонують найвигідніші ціни на початкових етапах будівництва та поступово підвищують їх. На момент введення об’єкта в експлуатацію квадратний метр дорожчає на 35–100%.
  • Нові комунікації. У новобудовах сучасні трубопроводи та каналізаційна система. Встановлюються радіатори опалення. Як правило, передбачено індивідуальні лічильники опалення, електроенергії та водопостачання.
  • Розвинена внутрішня інфраструктура. На перших поверхах зазвичай відкриваються шоуруми, студії краси, фітнес-клуби, кав’ярні, ресторани. На прилеглій території облаштовуються локації для відпочинку, сучасні дитячі та спортивні майданчики. Забудовники також розв’язують проблему з паркуванням автівок, облаштовуючи підземний та/чи наземний паркінг.
  • Безпека та приватність. У більшості нових комплексів передбачено системи контролю доступу та відеоспостереження за суспільними просторами.

Ключовими недоліками інвестування у будинок, що зводиться, є нестабільні терміни введення в експлуатацію, необхідність організовувати ремонт з нуля, а також будівельний шум від сусідів, який може тривати місяцями.

Як вибрати апартаменти

При виборі нерухомості людьми часто рухає бажання якнайшвидше знайти відповідний варіант та заощадити. Спонтанні рішення можуть обернутися небажаною купівлею. Щоб уникнути неприємностей, важливо перевірити репутацію забудовника та документацію. З чого почати?

  • Перевірка ділової репутації девелоперської компанії. Необхідно звертати увагу на об’єкти, що будуються, та успішно введені в експлуатацію. Актуальну інформацію можна знайти на офіційному вебсайті забудовника та на профільних вебресурсах. Не зайвим буде перевірити списки проблемних будівництв на сайті Асоціації постраждалих інвесторів. Можна з’їздити на будівельний майданчик нового комплексу, який вас зацікавив, та подивитися, як проходять роботи.
  • Перевірка документації. Забудовник має надати документи на земельну ділянку та дозвільні документи, що підтверджують законність будівництва. Перегляньте цільове призначення земельної ділянки. Багатоквартирні будинки не можна зводити на території, що призначена для індивідуальної житлової забудови.

Критерії вибору апартаментів

Для одних інвесторів важлива локація, для інших — інфраструктура та наявність рекреаційних зон неподалік. Деякі мають намір придбати апартаменти на виплат, відтак шукають найвигідніші пропозиції. Все суто індивідуально. Рекомендуємо звертати увагу на такі критерії:

  • Площа та планування. Апартаменти мають абсолютно відповідати запитам інвесторів. Це може бути традиційне планування з ізольованими кімнатами або студія, де кухня й вітальня є єдиним простором.
  • Розташування об’єкта. Локація — ключовий критерій. Віддавши перевагу апартаментам у центрі, власник зможе залишатися в гущі культурного та ділового життя мегаполіса. Але чим привабливіше розташування, тим дорожчий квадратний метр.
  • Інфраструктура. Якщо вибраний комплекс знаходиться в районі, що сформувався, не доведеться хвилюватися за наявність супермаркетів, медичних центрів, аптек, дитячих садків та шкіл поруч. Якщо об’єкт розташований у новому районі, то варто поцікавитися його внутрішньою інфраструктурою.

Звертайте увагу на вартість квадратного метра. Не варто спокушатися надто дешевими пропозиціями. Причина дешевизни може ховатися у використанні неякісних будівельних матеріалів або відсутності всієї необхідної дозвільної документації.

У якому комплексі краще придбати апартаменти

Відмінний варіант для інвестування у Києві — комплекс БОСТОН. Об’єкт будується в Оболонському районі, за декілька хвилин пішки від ТРЦ Blockbuster Mall та парку «Почайна». Приваблює сучасною архітектурою, ретельно продуманими суспільними зонами та технологіями «розумного будинку». На території передбачено офіси, кав’ярні, ресторани, модні шоуруми. У дворі буде облаштовано дитячі та спортивні локації. Для автівок організують підземний паркувальний простір.

Продаються 1-кімнатні апартаменти, 2-кімнатні апартаменти та 3-кімнатні апартаменти. Площа варіюється від 37,06 кв. м до 101,18 кв. м. Поки об’єкт активно будується, є можливість внести зміни до планування.

Актуальну вартість квадратного метра озвучать у відділі продажу. Приїжджайте за адресою: проспект Бандери, 14-Б, або дзвоніть за телефоном, вказаним на вебсайті.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: новобудова квартира забудовник будинок  
Матеріали по темі