Фоторепортаж

​Хогвартс, бурштин та блискавки - цікавинки житомирської Політехніки. Фоторепортаж

28 January 2022, 14:46

Цей матеріал не є рекламним і створений у рамках нового проєкту, у якому Житомир.info розпочинає серію фоторепортажів про цікавинки житомирських вищих навчальних закладів.

Бурштин та граніт, доісторичні істоти та роботи, блискавки та цунамі, радянська мозаїка та Ейфелева вежа - все це і набагато більше “приховує” вищий навчальний заклад “Житомирська політехніка”.

На стіні корпусу ВНЗ збереглася унікальна мозаїка роботи Зинаїди Мосійчук. Поруч на території встановлена копія Ейфелевої вежі. Цю вежу зробили випускники та подарували своєму університету. Вона стала першою фігурою в “Інноваційному парку”, який незабаром з’явиться на території закладу, проте що тут ще буде, в “Політехніці” тримають у секреті.

Хоча “Політехніці” вже сто перший рік (приміщенню, в якому розташований університет, зараз близько п'ятдесяти років), більшість кабінетів тут сучасні та технологічні. Окрім новітнього ремонту, частина аудиторій має незвичні назви - зайшовши в університет можна побувати і у Роттердамі, і у Сан-Франциско і навіть у Хогвартсі. Деякі кабінети просто вражають своїм зовнішнім виглядом та оснащенням. У ВНЗ кажуть, що в планах зробити усі аудиторії такими.

У аудиторіях можна побачити так звану “навчально-матеріальну базу”: абсолютно різноманітні пристрої, колби, пробірки, моделі та навіть музей каміння.

Студенти можуть вправлятися у стрільбі в навчальному тирі.

Зараз тут канікули, тож більша частина аудиторій та диванчиків у коридорі пустують

Один з нових проєктів - “Інтерактивний музей науки та технологій”. Тут десятки експонатів, які дозволяють побачити та відчути науку “на дотик”. Музей створений студентами навчальної лабораторії “Мех.лаб”. Більшість екземплярів зроблені вручну. Блискавки, оптичні ілюзії, закони фізики та механіки, приклади сучасної інженерії і багато інших цікавинок знаходяться у приміщенні музею. Тут щокілька місяців з’являється новий експонат. Відвідати музей можна за попереднім записом організованими групами.

Музей поєднаний з сучасним читальним залом та лінгафонним кабінетом.

Також музей поєднаний з 3-Д центром. Тут працюють на 3-Д принтерах, більша частина з яких зроблена руками студентів. Друкують як розважальні, так і інженерні моделі.

На відміну від сталої думки, в університеті багато науковиць та студенток технологічних спеціальностей, тож реалізуватися в науці тут може кожна і кожен.

Якщо запитати про цікавинки університету у студентів та викладачів, вони розповідають про зовсім різне. Одні вважають “родзинкою” те, що коли пари на вихідних, у навчальному закладі є де залишити дітей на кілька годин. Іншим важлива цікавинка - центр працевлаштування та розвитку кар’єри, ще інші називають міжнародну діяльність та програми обміну. Для кожного цікавинки свої, але у нашому репортажі ви можете подивитися ті, які можна проілюструвати.

Гортайте слайдер та дивіться більше фотографій цікавинок “Політехніки”.

Анна Максимова, фотокореспондентка Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Житомирська політехніка університет  
Матеріали по темі