Економіка

Водій, який п’яним сів за кермо, а потім пропонував хабаря патрульним, отримав штраф у 17 тис. грн

31 January 2022, 15:05

Суд оштрафував водія Volkswagen Transporter, який влітку 2021 попався п’яним за кермом і пропонував патрульним 2000 грн відкупного. За спробу дати хабаря чоловік має сплатити 17 тис. грн штрафу.

Про це йдеться у вироку Червоноармійського райсуду від 18 січня 2022, оприлюдненому в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

У матеріалах суду зазначено, що подія сталася близько 18.40 19 липня 2021. На трасі Київ Чоп поблизу села Новий Завод патрульні за порушення ПДР зупинили автомобіль Volkswagen Transporter з причепом. Під час розмови з водієм патрульні виявили у нього ознаки сп’яніння. Аби уникнути відповідальності, водій запропонував правоохоронцям хабаря в 1000 грн. Його попередили про неправомірність таких дій, але чоловіка це не зупинило. Він підійшов до службового авто і поклав у кишеню бокових дверцят дві купюри по 500 грн. Патрульні знову попередили чоловіка про кримінальну відповідальність за спробу дати неправомірну вигоду правоохоронцям. Тоді чоловік знову підійшов до службового автомобіля патрульних і поклав до кишені дверцят ще дві купюри по 500 грн.

Таким чином чоловік запропонував патрульним хабар у 2 тис. грн.


Скриншот з матеріалів суду

У суді обвинувачений свою вину визнав повністю. Розповів, що вказаного дня він їхав трасою Київ-Чоп і був зупинений патрульними, які склали на нього протокол за керування автомобілем з непрацюючими фарами та запропонували пройти огляд на стан сп’яніння. Він вирішив відкупитися і запропонував поліцейським 2 тис. грн, аби вони не складали адмінпротокол за кермування в стані алкогольного сп’яніння, після чого поклав гроші до службового автомобіля.

Суд врахував характеристику обвинуваченого, зважив на те, що раніше він не притягувався до кримінальної відповідальності, щиро розкаявся, тож вирішив призначити покарання у вигляді штрафу у розмірі 17 тис. грн. Також суд поклав на обвинуваченого процесуальні витрати і витрати на проведення експертизи.

Скриншот з матеріалів суду

Як повідомляв Житомир.info, у липні 2021 на трасі Київ-Чоп в Житомирській області нетверезий водій Volkswagen за 2 тис. грн хотів відкупитися від патрульних.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: хабар патрульний ПДР суд вирок штраф  
Матеріали по темі