Місто

​Як заощадити житомирським учням на проїзді за допомогою транспортної картки та чи збільшився попит на неї

31 January 2022, 15:55

З 29 січня у Житомирі підвищили вартість проїзду. Подорожчання не є виключенням для учнів загальноосвітніх шкіл. Тепер проїзд для дітей коштує 4 грн в тролейбусі й трамваї та 5 грн в автобусі.

У міській раді кажуть: це буде стимулювати школярів розраховуватися безготівково. Адже з транспортною карткою проїзд обійдеться у 3 грн.

«Для учнів підняли тільки готівковий проїзд, тому що ми все-таки йдемо до безготівкового розрахунку. Єдиною можливістю розрахуватись у транспорті все-таки має бути електронна картка. Тому тариф диференціювали, при розрахунку електронним квиток 3 грн, якщо ми говоримо про автобус, при розрахунку готівкою - 5 грн. Фактично – це стимулювання розраховуватися транспортною карткою», - говорить заступник Житомирського міського голови Олександр Шевчук.

Підвищувати вартість транспортної картки поки не планують.

«Ціна на транспортну карту не змінилася, вона коштує 30 грн. Її можна придбати у 19 точках продажу. Вся інформація ще на минулому тижні була розміщена у всьому громадському транспорті: і в електротранспорті, і в автобусних маршрутах, тому можна ознайомитися з точками продажу і придбати транспортну картку», - каже Олександр Шевчук.


У міській раді батькам пояснюють, який пакет послуг краще обрати, зважаючи на вид транспорту, яким користується дитина.

«Якщо ми обираємо учнівську картку, проїзну для дітей, якщо дитина користується і автобусом, і тролейбусом, тоді її можна поповнювати як звичайний гаманець, і тоді вартість проїзду буде 3 грн. Якщо дитина користується лише електротранспортом, тоді вигідніше придбати учнівський електронний квиток - місячний тариф 45 грн, і дитина може протягом місяця їздити без обмежень», - пояснює Олександр Шевчук.

Попри те, що транспортною картою розраховуватися за проїзд дешевше, ніж готівкою, більше охочих придбати її поки не стало. Але, як зазначив заступник мера, наразі є чинники, які впливають на це.

«У нас відсьогодні карантин, діти всіх середніх закладів на карантині, тобто немає наших школярів. Ми незабаром зайдемо в червону зону, більшість підприємств також на карантині. Тобто зараз не той час, коли можна робити зріз за кількістю продажів транспортних карток. Але динаміка постійна, люди купують», - наголосив заступник Житомирського міського голови Олександр Шевчук.

Нагадаємо, у Житомирі вартість проїзду в міському громадському транспорті зросла з 29 січня 2022.

Як повідомляв Житомир.info, у маршрутках «Житомир-Київ» підняли вартість проїзду до 140 грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: транспорт проїзд вартість проїзду проїзний учнівський школяр  
Матеріали по темі