Місто

У Житомирі почали відсторонювати від роботи невакцинованих працівників міськради

1 February 2022, 13:16

Невакцинованих від COVID-19 медиків, комунальників і місцевих посадовців можуть відсторонювати від роботи. За наказом Міністерства охорони здоров’я України ці категорії мали отримати хоча б одне щеплення до 31 січня 2022 року.

Чи відсторонили когось від роботи у Житомирській міській раді, 1 лютого дізнавалися журналісти Житомир.info.

«У виконавчих органах влади Житомирської міської ради вакцинована більшість працівників. Відучора у нас відсторонений розпорядженням міського голови один працівник управління. Всі інші працівники вакциновані, у двох є протипокази. Таких вимог щодо відсторонення тих осіб, у яких є протипокази, немає, тому питання по них поки вирішується», – говорить перший заступник юридичного департаменту Житомирської міської ради Наталя Григорчук.


Відстороненого працівника звільнити не можуть, але й зарплату отримувати він не буде.

«Звичайно, розмови були, доводилася до відома обов'язковість проведення профілактичних щеплень, але працівник на сьогодні вакцинацію не пройшов. Причини повідомити вам не можу, це його особиста думка. Це працівник управління транспорту і зв'язку. Буде відсторонений, поки не буде зроблена вакцинація. Заробітна плата не зберігається на період відсторонення», – розповідає перший заступник юридичного департаменту Житомирської міської ради Наталя Григорчук.

Щодо комунальників у міській раді кажуть: керівники проінформовані, якщо є невакциновані працівники, їх мають відсторонити. Скільки людей відсторонені або невакциновані, наразі статистики немає.

«Дорученням міського голови було доведено до відома всіх керівників, як виконавчих органів влади, так і керівників комунальних підприємств, про необхідність дотримання наказу Міністерства охорони здоров'я та проведення обов'язкових щеплень проти COVID-19. На сьогодні за інформацією КП «Житомирводоканал», лише від них надійшла інформація, їх працівники є повністю вакцинованими проти COVID-19. Від інших комунальних підприємств інформації наразі немає, ми її очікуємо», – сказала Наталя Григорчук.

Також журналістам повідомили, що понад 98% працівників закладів охорони здоров'я міста на сьогодні вакциновані. Рішення щодо відсторонення медиків, які не мають щеплення від COVID-19, будуть приймати керівники закладів індивідуально.

Нагадаємо, 20 жовтня 2021 року на засіданні Кабміну затвердили умови відсторонення від роботи невакцинованих працівників відповідно до переліку професій, затвердженого наказом МОЗ від 4 жовтня 2021 року: працівників закладів освіти, працівників міністерств та інших центральних органів виконавчої влади і їх структурних підрозділів, а також місцевих державних адміністрацій. Від роботи працівників почали відсторонювати з 8 листопада.

В листопаді МОЗ розширило перелік професій, для яких щеплення проти COVID-19 є обов’язковим, додали працівників: підприємств, установ та організацій, що належать до сфери управління центральних органів виконавчої влади; установ і закладів, що надають соціальні послуги, закладів соціального захисту для дітей, реабілітаційних закладів; підприємств, установ та організацій, включених до Переліку об’єктів державної власності, що мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави. Наказ набрав чинності з 9 грудня 2021 року.

Як повідомляв Житомир.info, 2 листопада голова ОДА Віталій Бунечко розповідав журналістам Житомир.info, що в Житомирській ОДА працює 504 особи і 95% вже вакциновані. А 3 листопада Житомирська ОДА оприлюднила розпорядження про відсторонення від роботи невакцинованих працівників.

Житомир.info


Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: відсторонення комунальник медик посадовець коронавірус COVID-19 вакцинація вакцина щеплення  
Матеріали по темі