Здоров'я

Шість областей, серед яких і Житомирська, незабаром перейдуть в «червону» зону, - Ігор Кузін

2 February 2022, 13:18

Незабаром шість областей перейдуть до «червоної» зони через погіршення показників захворюваності на COVID-19.

Про це на брифінгу 2 лютого повідомив головний санітарний лікар Ігор Кузін.

«Нова хвиля COVID-19 набирає обертів, а кількість інфікованих коронавірусом стрімко зростає. Лише за минулу добу діагностували понад 35 тисяч випадків COVID-19. Незабаром на «червоний» рівень епіднебезпеки можуть бути переведені Волинська, Донецька, Житомирська, Закарпатська, Одеська та Сумська області, адже в цих регіонах спостерігається загрозлива епідемічна ситуація», - сказав Ігор Кузін.

Він наголосив, що наразі госпіталізують менше пацієнтів, ніж це було під час минулої хвилі коронавірусу, але розслаблятися не варто – пікові показники захворюваності за прогнозами припадуть на середину лютого.

«Незабаром штам «Омікрон» витіснить варіант коронавірусу «Дельта». Світові тенденції підтверджують, що для цього потрібно до восьми тижнів поширення нового варіанту. Захист від COVID-19 забезпечує лише вакцинація», - наголосив головний санітарний лікар.

Нагадаємо, станом на 30 січня 2022 року в Житомирській області були перевищені три індикатори рівня епіднебезпеки.

Як повідомляв Житомир.info, з 20 січня 2022 року Житомирська область перейшла із «жовтого» рівня епідемічної небезпеки поширення COVID-19 до «помаранчевого» через перевищення одного показника – коефіцієнту виявлених випадків ПЛР або експрес-тестів на антиген. За даними на 26 січня також була перевищена динаміка рівня госпіталізації – 56,6%.

Учні 1-11 класів навчальних закладів Житомирської громади з 31 січня 2022 року переведені на дистанційне навчання.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: карантин Омікрон коронавірус Кузін червона зона  
Матеріали по темі