Влада

Кабмін дозволив підліткам витрачати «ковідну тисячу» і хоче надати можливість купувати ліки людям з інвалідністю

2 February 2022, 14:22

Кабінет міністрів дозволив підліткам віком 14-18 років отримувати та витрачати «ковідну тисячу» й планує надати можливість купувати ліки людям з інвалідністю І та ІІ груп.

Про це 2 лютого на черговому засіданні Уряду сказав прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

«Сьогодні до програми президента «єПідтримка» буде включено підлітків віком 14-18 років. Крім стандартних цілей – на спорт, театр, кіно, подорожі – кошти можна буде витрачати на освітні курси, шкільне приладдя, канцелярські вироби», - сказав Денис Шмигаль.

Ухвалена постанова набирає чинності з 7 лютого 2022 року.

Зазначимо, що на засіданні Уряду 19 січня вирішили розробити постанову, щоб підлітки віком 14-17 років, які повністю вакциновані від COVID-19, могли витратити 1 тис. грн за програмою «єПідтримка» на оплату харчування, проживання у гуртожитку, спортивні та канцелярські товари.

Скріншот додатку до ухваленої постанови про зміни

Денис Шмигаль також повідомив, що на засіданні буде прийняте протокольне рішення щодо розширення можливостей програми «єПідтримка».

«Вакциновані люди з інвалідність І та ІІ груп зможуть витрачати «ковідні» гроші на лікарські засоби і комуналку в майбутньому, коли комуналка буде підключена до цієї програми», - анонсував керівник Уряду.

Міністр соціальної політики Марина Лазебна запропонувала доручити Мінекономіки, Мінсоцполітики та Мінцифри у тижневий строк внести відповідні зміни до постанови Уряду від 9 грудня 2021 року №1272.

Нагадаємо, на засіданні 19 січня 2022 року Кабінет міністрів вніс зміни до постанови про надання допомоги в рамках програми «єПідтримка»: дозволив купувати ліки громадянам, старшим 60 років. Опція почала діяти з 24 січня, але офлан-механізму ще немає.

Як повідомляв Житомир.info, 15 листопада 2021 року президент Володимир Зеленський записав відеозвернення та повідомив, що українці, щеплені двома дозами вакцини проти COVID-19, незабаром зможуть отримати від держави по 1 тис. грн. На засіданні Уряду 17 листопада прем’єр-міністр Денис Шмигаль пояснив, хто отримає тисячу гривень за вакцинацію і на що її можна витратити: кошти будуть виплачені на віртуальні платіжні картки через «Дію», ними можна буде оплатити квитки в кінотеатри, в театри, на концерти, витратити на заняття спортом та подорожі Україною потягом або літаком, а згодом до переліку додали книжкові магазини.

Станом на кінець січня 2022 року програмою «єПідтримка» скористались понад 7 мільйонів 350 тисяч людей: з початку запуску програми на картки українців перераховано 7,35 млрд грн і майже 2 млрд грн з отриманих коштів громадяни вже витратили, найбільше витратили на книги.

25 січня 2022 року МОЗ анонсувало виплату ще по 500 грн всім вакцинованим бустерною дозою.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вакцина вакцинація єПідтримка КМУ щеплення підліток ліки  
Матеріали по темі