Здоров'я

У Житомирській області від роботи відсторонили 49 невакцинованих медпрацівників

3 February 2022, 11:12

У Житомирській області від роботи відсторонили 49 медичних працівників, які не вакцинувалися проти коронавірусу, 7 із них – лікарі.

Про це 3 лютого під час онлайн-брифінгу, відповідаючи на запитання журналістів, розповів заступник голови облдержадміністрації Віктор Градівський.

«Всього таких відсторонень зафіксовано 49, з них – 7 лікарів, 15 осіб – представників персоналу і 27 працівників адміністративно-господарського складу», – повідомив Віктор Градівський.


Відео ОДА

Він також нагадав, що працівники із «жовтим» сертифікатом не відсторонюються.

«Також хочеться звернути увагу на те, що, якщо людина має одне щеплення, то немає необхідності відсторонювати її від роботи протягом дії «жовтого» сертифіката, який є чинним 30 календарних днів. Після 30 днів, для того, щоб людина не була відсторонена, необхідно здійснити повторне щеплення», – зазначив заступник голови ОДА.

Нагадаємо, невакцинованих від COVID-19 медиків, комунальників і посадовців місцевих рад можуть відсторонювати від роботи: за наказом Міністерства охорони здоров’я України ці категорії працівників мали отримати хоча б одне щеплення до 31 січня 2022 року. Зокрема, із зазначеної дати в Житомирі почали відсторонювати від роботи невакцинованих працівників міськради.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вакцина вакцинація щеплення відсторонення медик медпрацівник лікар  
Матеріали по темі