Політика

Житомирський нардеп здивований інформацією про свій розшук, його адвокат називає справу «політичною розправою»

4 February 2022, 11:11

Народний депутат від Житомирської області Сергій Кузьміних здивований інформацією НАБУ про свій розшук.

Про це він заявив 4 лютого на своїй сторінці у Facebook.

«Я, Кузьміних Сергій, з подивом дізнався з інтернету про мій розшук, в який мене подало НАБУ. Шановні детективи, я не переховуюся і не маю такого наміру. Дивлячись на інформаційний тиск, офіційно повідомляю про готовність брати участь у всіх процесуальних діях. Вам відома вся інформація, яку надає мій адвокат Криворучко Л.С. кожен день на офіційну електронну адресу Національного антикорупційного бюро України. На цей час ні я, ні адвокат не отримували повістку, як передбачено законом. Всі наші контакти працівникам НАБУ відомі. Повторююсь і наголошую, готові брати повну участь у всіх процесуальних діях і більш за всіх зацікавлений розповісти що відбулось і відстоювати свою позицію в суді», - написав нардеп.

Зі скріншотів до допису видно, що нардеп пов'язує свою кримінальну справу з власними виступами щодо продажу безкоштовних ліків пацієнтам житомирського онкодиспансеру.

Водночас адвокат нардепа Лариса Криворучко теж прокоментувала оголошення Сергія Кузьміних у розшук зауваживши, що «політична складова кримінальної справи очевидна». Адвокат також наголосила, що Сергій Кузьміних перебуває на лікуванні, орієнтовний строк якого за прогнозами лікарів – 10 днів.

«Народний депутат України Кузьміних С.В.завжди сумлінно виконував покладені на нього обов’язки, займав активну позицію щодо законності, не боявся йти проти системи, приймав активну участь у боротьбі з корупцією у медичних закладах у Житомирській області. Багатократно отримував погрози від працівників правоохоронних органів та чиновників, реагував в межах повноважень до керівництва МВС України, Генеральної прокуратури України, тощо. Політична складова кримінальної справи в НАБУ очевидна.. Це навіть не невдала спроба з ознаками провокації, а спланований механізм політичної розправи. Це зрозуміло», - йдеться у дописі адвоката.

Нагадаємо, 1 лютого НАБУ та САП закликали нардепа Сергія Кузьміних припинити ігнорувати виклики до правоохоронців та не боятися Закону. 2 лютого Національне бюро опублікувало оперативне відео підготовки та отримання нардепом Сергієм Кузьміних хабаря за поставку медичного обладнання у житомирську лікарню. А вже 3 лютого НАБУ оприлюднило інформацію про оголошення народного депутата в розшук, викритого на одержанні 558 тис. грн неправомірної вигоди:Кузьміних звинувачується за ч.2 ст. 369-2 КК України (Зловживання впливом), де передбачене покарання у вигляді штрафу від семисот п’ятдесяти до однієї тисячі п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 12 тис. 750 грн до 25 тис. 500 грн) або позбавлення волі на строк від 2 до 5 років.

Як повідомляв Житомир.info, ввечері 28 січня 2022 року детективи НАБУ затримали народного депутата від Житомирської області Сергія Кузьміних під час передачі значної суми грошей: нардепа затримали з хабарем у 558 тис. грн, які він отримав за сприяння в укладенні контрактів між приватними компаніями і лікарнею у Житомирській області. 31 січня генпрокурор Ірина Веденіктова повідомила про підписання підозри народному депутату Сергію Кузьміних, який підозрюється у скоєнні злочину з використанням своїх службових повноважень і впливу.

2 лютого стало відомо, що нардеп Кузьміних надіслав голові парії «Слуга народу» та керівнику фракції лист з проханням тимчасово виключити його з парламентської фракції «Слуга народу».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Кузьміних НАБУ нардеп розшук адвокат  
Матеріали по темі