Події

​У селі поблизу Житомира робітники викрали вантажівку та електроінструменти з підприємства, але втекти не змогли, бо потрапили в ДТП

7 February 2022, 15:07

6 лютого у селі Житомирського району поліцейські затримали двох підозрюваних у викраденні вантажівки та електроінструментів з підприємства. Чоловіки на чужому авто потрапили в ДТП.

Про це 7 лютого повідомила пресслужба ГУНП в Житомирській області.

«Подія сталась 6 лютого. З території приватного виробництва у Житомирському районі двоє чоловіків викрали вартісні електроінструменти і поїхали з місця події вантажним ГАЗом. У сусідній громаді керманич із пасажиром потрапили у ДТП, пошкодивши авто об колесовідбійник. Їх затримали поліцейські. Викрадене майно вилучено. Триває досудове розслідування», - йдеться у повідомленні.

6 лютого до Житомирського відділу №1 райуправління поліції звернувся приватний підприємець з Тетерівської громади. За словами чоловіка, хтось похазяйнував у виробничих приміщеннях, викравши вартісні електроінструменти, та угнав автомобіль ГАЗ-66.

На місці події працювали поліцейські слідчо-оперативної групи, збираючи першочергові відомості та з’ясовуючи обставини правопорушень.

Тим часом поліцейські сектору реагування Чуднівського відділення виїхали для оформлення матеріалів за фактом дорожньо-транспортної пригоди за участі вантажівки у с. Дриглові. Як виявилось, 34-річний водій ГАЗ-66 не впорався з керуванням і в’їхав у колесовідбійник. У кабіні знаходився ще пасажир, 1988 р.н. Ніхто з людей у результаті ДТП не травмувався.

«Під час оформлення відповідних матеріалів за адміністративне правопорушення з’ясувався нетверезий стан водія. А під час подальшої перевірки викрито, що сама вантажівка була викрадена з підприємства у Тетерівській громаді, а керманич і його пасажир причетні до її угону. Поліцейські слідчо-оперативної групи зафіксували всі обставини та вилучили під час огляду вантажівки викрадений з підприємства електроінструмент», - повідомили в поліції.

Двох обґрунтовано підозрюваних у кримінальних діяннях чоловіків, жителів Любарської та Чуднівської громад, правоохоронці затримали у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України.

«Наразі відомо, що обоє раніше були судимі за крадіжки, і нетривалий час працювали на цьому ж підприємстві. Мотиви та обставини вчинення правопорушень встановлюються у ході досудового розслідування, що триває за ч. 3 ст. 185 (Крадіжка) та ч. 2 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) ККУ», - повідомив начальник Житомирського відділу №1 райуправління ГУНП Володимир Богатков.

Наразі вирішується питання про оголошення підозри обом затриманим у вказаних протиправних діяннях. За чинним законодавством їм може загрожувати до 8 років позбавлення волі.

Як повідомляв Житомир.info, 30 жовтня 2021 жителя Карвинівців Чуднівської громади викрили в крадіжці вантажівки ЗІЛ з підприємства, де він працював: був п’яним і катався по селу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: угон крадіжка ДТП ГАЗ  
Матеріали по темі