Новини компаній

​ Як досягати своїх цілей

7 February 2022, 15:51

Цілі ставлять всі, але за статистикою досягають їх лише 8% людей. Чекати змін на краще простіше ніж планувати, долати труднощі і домагатися свого. Людина, яка ставить перед собою завдання і вирішує їх, режисує свою долю і будує життя. Решта залишається статистами.

Уміння формулювати ціль допомагає знайти сенс в житті та рухатися вперед. Кожен новий день наближає таку людину до мрії. Нарешті вона розуміє, що процес приносить не менше задоволення, ніж результат. Цілеспрямовані люди продуктивніше, тому швидше роблять кар'єру. Вони впевнені в собі, нестандартно мислять, у них немає проблем з самооцінкою і нереалізованістю.

Як досягти мети: 9 кроків до успіху

Постановка мети — якість придбана. Для початку потрібно навчитись правильно формулювати мету словами. Правильність включає конкретику, вимірність, часові рамки. Замість “знайти учнів” репетитор напише “опублікувати оголошення там-то, зареєструватися на такому-то сервісі і знайти шість нових учнів за два місяці”.

Пропишіть і очікування. Хочете збільшити дохід втричі або отримати посаду завуча в школі іноземних мов? Так й напишіть. Чим чіткіше формулювання, тим простіше рухатися в заданому напрямку.

Мета визначена — можна працювати на її досягнення. Мотиваційні тренери радять це робити покроково:

  1. Сильне бажання — це початок всього. Потрібно знайти аргументи, щоб зробити перший крок до мети. Надалі бажання стане потужною мотивацією для вас.
  2. Людям властиво сумніватися, але сумніви гальмують шлях до мрії. Важливо переконати себе в тому, що місія здійсненна і нічого надприродного в цьому немає.
  3. Чітко сформулюйте і запишіть свою мету на папері. На цьому ж аркуші перерахуйте всі вигоди і переваги від її реалізації. Наприклад, іспанська мова допоможе мені наступного року влаштуватися на високооплачувану роботу в Іспанії.
  4. Випишіть можливі перешкоди і проаналізуйте їх серйозність. Як ці труднощі позначаться на термінах реалізації задуманого? Що ви можете зробити, щоб цього уникнути?
  5. Детально складіть план дій, позначте методи і терміни виконання до кожного пункту плану.
  6. Щодня візуалізуйте свою ціль і бажаний результат. У кожного свої робочі техніки візуалізації: можна намалювати мапу бажань або написати червоним маркером мету і повісити перед очима. Ще один дієвий спосіб — мріяти з закритими очима, відчувати задоволення від результату.
  7. Постійно хвалить себе за найменші досягнення на шляху до задуманого. Це додасть сили, стане додатковою мотивацією.
  8. Пообіцяйте собі не відступати і не зупинятися, навіть якщо не все вийде спочатку.
  9. Виконайте свою обіцянку.

Дев'ятий пункт найскладніший і найважливіший. Важко сформулювати мету і досягти її вперше і вдруге. Далі буде легше.

Саморазвитие как цель

Уміння вирішувати завдання — це робота над собою. Чому б не поставити за мету особистий розвиток, підвищення кваліфікації та професійне вдосконалення? Це потужна ціль для старту.

Саморозвиток — це отримання нових знань, навичок і досвіду. Експерти називають його найбільш вигідною інвестицією. Знання — той актив, який не прогорає. Роботодавці, ділові партнери, клієнти готові платити за нього. Отримуючи знання, людина точно розуміє, чого хоче в житті і як цього буде досягати.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі