Місто

Житомирська міськрада після виграних судів збирається поділити 31,2 га землі колишнього заводу хімволокна і здати в оренду

9 February 2022, 12:01

Житомирська міська рада збирається надати згоду на виготовлення технічної документації із землеустрою щодо поділу земельної ділянки комунальної власності площею 31,2064 га на вул. Промислова, 1/154.

Відповідний проєкт рішення сесії 8 лютого оприлюднений на сайті міськради.

«Надати згоду на виготовлення технічної документації із землеустрою щодо поділу земельної ділянки комунальної власності Житомирської міської об’єднаної територіальної громади згідно з додатком. Дозволити юридичним та фізичним особам, що вказані у додатку, здійснити оплату зазначених робіт із землеустрою. Юридичним та фізичним особам, яким надано дозвіл на оплату робіт та виготовлення документації із землеустрою, звернутися до суб’єктів господарювання, які є розробниками документації із землеустрою відповідно до ст. 26 Закону України «Про землеустрій», для проведення робіт із землеустрою. Виготовлення документації із землеустрою є комерційним ризиком особи, яка оплачує такі роботи», - йдеться у проєкті рішення.

В додатку зазначається, що клопотання щодо землі на зазначеній ділянці подавали чотири суб’єкти, яким збираються передати ділянки:

16.11.2020 року – ТОВ «Фірма Естрелла»: зареєстрована в Києві в жовтні 2015 року, статутний капітал 37 млн 005 тис. грн, власник – Гордієнко Геннадій Валентинович, основний вид діяльності – дублення шкур і оздоблення шкіри; вичинка та фарбування хутра;

16.11.2020 року – ТОВ «Ткач І»: зареєстрована в Житомирі в жовтні 2008 року, статутний капітал 2 млн грн, засновниками є Ткач Олена Вікторівна (61%), приватне підприємство «Ткач» (35,03%) і Довгалюк Надія Дмитрівна (3,97%), основний вид діяльності – підготування та прядіння текстильних волокон;

3.02.2021 року та 11.01.2022 року – ПП «Скефалд-2»: зареєстроване в Житомирі в травні 2007 року, статутний капітал 2 тис. грн, власник – Усик Сергій Петрович, основний виді діяльності – будівництво житлових і нежитлових будівель;

5.11.2021 року – Салій Валерій Володимирович та Сірик Тетяна Володимирівна, які мають основний вид діяльності – виробництво інших виробів з деревини, виготовлення виробів з корка, соломки та рослинних матеріалів для плетіння.

В коментарі Житомир.info 9 лютого перша заступниця мера Світлана Ольшанська пояснила, що раніше не могли передати зазначеним підприємцям в оренду.

«У нас були суди, ми виграли касаційну інстанцію (Верховний суд – ред.) щодо рішення міської ради про скасування акту на постійне користування земельною ділянкою на вул. Промислова, 1/154 ВАТ «Житомирський завод хімічного волокна». Наразі є фірми, які вже тривалий час мають майно на цій території, але не мають права користування земельною ділянкою. Для того, щоб задовольнити відповідні заяви, здійснюється поділ і потім буде розглядатися питання передачі землі в оренду. Після виграних судів у нас «розв’язані руки», щоб всі, хто має на ній ділянці майно, сплачували за землю. Зазначу, що від початку земельна ділянка мала 63 га, «Хімволокно» іноді писало відмову від користування і декому передавало землю. Зараза ми розробляємо документи на ділянку площею 31,2 га з урахуванням того, що ми вже передали компанії «Ферпласт», - сказала Світлана Ольшанська.

Скріншот з кадастрової карти

Нагадаємо, на сесії Житомирської міської ради 2 вересня 2020 року депутати проголосували за позбавлення ВАТ «Житомирський завод хімічного волокна» права постійного користування земельною ділянкою на вул. Промислова, 1/154, яке підприємство отримало у 1996 році, і відразу передали 8 га компанії «Ферпласт». На сесії 29 березня 2021 року міська рада передала «Ферпласту» ще 6,5 га землі за цією ж адресою. В квітні 2021 року мер Сергій Сухомлин на вулиці Промисловій оглядав початковий етап будівництва заводу італійської компанії «Ферпласт-Україна».

Як повідомляв Житомир.info, в червні 2021 року мер Житомира Сергій Сухомлин в інтерв’ю розповідав, що є кримінальна справа, яка була заведена по рішенню сесії про виділення землі італійській компанії «Ферпласт», і він там один з підозрюваних.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: міськрада земля вул.Промислова оренда ольшанська хімволокно  
Матеріали по темі