Політика

Житомирського нардепа-мажоритарника знову за «прогули» позбавили депутатських виплат

9 February 2022, 15:33

Комітет з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної ради на засіданні розглянув питання про припинення відшкодування народним депутатам витрат, пов’язаних з виконанням депутатських повноважень, за січень 2022 року.

Рішення 9 лютого 2022 року ухвалили на засіданні Комітету.

Серед депутатів, які згідно з відомостями, поданими Апаратом Верховної Ради України, протягом січня 2022 року без поважних причин не брали особистої участі у більш як 30 відсотках голосувань при прийнятті рішень Верховної Ради України на пленарних засіданнях є Сергій Кузьміних (член фракції «Слуга народу», обраний від Чуднівського округу №67).

За інформацією сайту Верховної ради про реєстрацію Кузьміних на пленарних засіданнях, в січні з чотирьох засіданнях він був присутній за електронною реєстрацією на двох, а за зведеною – на трьох, при цьому на одному із засідань він брав участь лише у 90,6% голосувань.

Скріншот з сайту Верховної ради

Нагадаємо, у 2020 році за прогули нардепа-мажоритарника від Житомирської області Сергія Кузьміних позбавляли депутатських виплат за червень, за жовтень та листопад. У 2021 році у нього таких «прогулів» не було, натомість за жовтень 2021 року позбавили виплат мажоритарника Богдана Кицака (член фракції «Слуга народу», обраний від Бердичівського округу №63).

Як повідомляв Житомир.info, ввечері 28 січня 2022 року детективи НАБУ затримали народного депутата від Житомирської області Сергія Кузьміних під час передачі значної суми грошей: нардепа затримали з хабарем у 558 тис. грн, які він отримав за сприяння в укладенні контрактів між приватними компаніями і лікарнею у Житомирській області. 31 січня генпрокурор Ірина Веденіктова повідомила про підписання підозри народному депутату Сергію Кузьміних, який підозрюється у скоєнні злочину з використанням своїх службових повноважень і впливу.

НАБУ 7 лютого повідомило про затримання нардепа Сергія Кузьміних за підозрою в одержанні 558 тис. грн неправомірної вигоди. 8 лютого Вищий антикорупційний суд намагався обрати Кузьміних запобіжний захід: прокурори просять про арешт із можливістю застави у 49 тис. грн. Рішення так і не ухвалили і засідання перенесли на 11 лютого.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ВР нардеп Кузьміних прогул  
Матеріали по темі