Економіка

​Штраф у 34 тис. грн, конфіскація авто і три роки без прав: суд виніс вирок жителю Житомирської області за п’яне ДТП

10 February 2022, 14:00

У Новограді-Волинському суд виніс вирок водієві, який не вперше сів за кермо п’яним і скоїв ДТП: в’їхав у Volkswagen, що рухався попереду. За рішенням суду, чоловік має сплатити 34 тис. грн штрафу, у нього конфіскують автомобіль і позбавлять водійських прав на 3 роки.

Про це 10 лютого повідомила пресслужба ГУНП в Житомирській області.

«Суд визнав винним жителя Піщівської територіальної громади у водінні автомобіля у нетверезому стані та скоєнні дорожньо-транспортної пригоди. Чоловіка покарано штрафом у розмірі 34 тисяч гривень із забороною права керування упродовж наступних 3 років та з конфіскацією транспортного засобу», - йдеться у повідомленні.

Нещодавно до поліцейських надійшло повідомлення про ДТП поблизу с. Дідовичів Новоград-Волинського району. Правоохоронці виїхали на місце події та з’ясували, що 26-річний водій, житель Піщівської громади, керуючи автівкою «ВАЗ», допустив зіткнення із автомобілем «Volkswagen», який рухався попереду.

Під час спілкування із чоловіком патрульні помітили, що він знаходиться у стані сп’яніння та запропонували пройти відповідне тестування. Результат – 1,67 проміле.

Як з’ясувалось, керманич уже притягувався до адміністративної відповідальності за нетверезе водіння декілька місяців тому.

«Відтак цього разу відносно водія поліцейські оформили низку адміністративних матеріалів: за ч. 4 ст. 126 (Керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів…), ст. 124 (Порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів…) та ч. 2 ст. 130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані сп’яніння…) КУпАП», - повідомили в поліції.

Нещодавно суд, розглянувши вказані матеріали, ухвалив рішення про визнання чоловіка винним та визначив покарання у вигляді штрафу у розмірі 34 000 грн із забороною права керування упродовж наступних 3 років та з конфіскацією транспортного засобу.

Як повідомляв Житомир.info, на початку лютого 2022 у Новограді-Волинському патрульні зупинили BMW за порушення правил дорожнього руху. З’ясувалося, що 24-річний водій – п’яний та взагалі не має права керувати автомобілем, бо вже був позбавлений посвідчення за нетверезе водіння.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вирок суд алкоголь сп'яніння п'яне ДТП штраф конфіскація права  
Матеріали по темі