Новини компаній

​Як вибрати піддон під вантаж

10 February 2022, 16:19

Палети застосовуються для перевезення та зберігання різних типів вантажу. Їх використовують практично на кожному складі та вантажному судні. Адже конструкція виробу дозволяє доставити товар замовнику непошкодженим.

При виборі піддону враховують характеристики вантажу. Його вага та вміст впливають на розподіл центру тяжіння, а також на загальну вантажопідйомність. Та й навантажувачі працюють не з усіма видами палет. До того ж у кожній країні, галузі існують свої стандарти транспортування, яких слід дотримуватися.

Які типи піддонів існують

На сьогоднішній день виробники пропонують велику різноманітність виробів із різними параметрами, а саме:

  1. Стандартні палети. Їх ще називають європалетами. Виріб є відкритою блоковою конструкцією з нижньою дошкою посередині і з обох боків. Її можна піднімати вилковим навантажувачем із чотирьох сторін.
  2. Піддони з нижньою дошкою з усіх боків (GKN). Такий тип застосовується у Великій Британії. Він підходить практично для всіх видів вантажної техніки, крім моделей із опорними вилами. По всьому периметру та посередині виробу розташовані нижні планки. Завдяки цьому можливе захоплення з будь-якої сторони.
  3. Двосторонній палет. Поширений в африканських країнах та Азії. З ним можуть працювати майже всі типи навантажувачів, крім моделей із опорними вилами. Виріб є блоковою конструкцією з планками посередині і з боків.
  4. Стрингерні піддони (подовжні, GMA (США), CPC (Канада), бакалійні). Захоплення можна робити з будь-якої сторони завдяки бічній поздовжній планці блокової конструкції.
  5. Пластикові палети. Вони не гниють, витримують вагу до 7000 кілограмів, розраховані на десятирічний термін експлуатації.
  6. Контейнери на роликах. Це металева конструкція під розміри стандартного піддону на роликах з бічними огорожами. Їх не штабелюють, але на рівній підлозі можна переміщати вручну. Порожні вироби можна складати, що зручно під час транспортування.

На сайті poddonchik.com компанії Укрпіддонсервіс можна ознайомитись з асортиментом якісної продукції за доступними цінами.

Переваги та недоліки піддонів

Дерев'яні піддони вибирають через:

  • низька вартість – ідеальне рішення для обмеженого бюджету;ремонтопридатності – замінюються
  • лише зламані дошки;можливості переробки – деревину можна використовувати повторно
  • виготовлення паперу чи нових палет.

Основна проблема дерев'яних виробів – натуральний матеріал, який швидко деформується, розшаровується та слабшає. Крім того, деревина повинна оброблятися, так як вона може містити грибки та комах.

Пластикові конструкції на 30% легші, стійкі до хімічних речовин, безпечні через відсутність цвяхів. Вони розраховані на період експлуатації до 10 років. Пластик легко чиститься, не потребує дезинфекції.

Однак пластикові вироби складно і нерентабельно ремонтувати, вони дорожчі за дерево. При їх виборі необхідно розуміти якість матеріалу, його здатність витримати необхідне навантаження. Слід враховувати, що пластик є досить слизьким – товар може впасти з нього та пошкодитися.

Перевезений вантаж, фінансові можливості та особисті переваги клієнта впливають на остаточний вибір типу палет. Тут представлений широкий асортимент таких виробів.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: піддон  
Матеріали по темі