Здоров'я

​Житомирська область отримає 11 кисневих станцій, придбаних за кошти держбюджету

11 February 2022, 09:40

Медичні заклади в Україні отримають 225 кисневих станцій, придбаних за кошти державного бюджету, 11 з них відправлять в Житомирську область.

Про це 10 лютого повідомила пресслужба Міністерства охорони здоров’я України.

«В українських лікарнях почали встановлювати кисневі станції, придбані за кошти держбюджету. Загалом медзаклади отримають 225 таких станцій для забезпечення роботи палат інтенсивної терапії та реанімаційних відділень», - йдеться в повідомленні.

Найбільше станцій буде відправлено до медзакладів у Дніпропетровській області — 16. Ще по 15 станцій автономної генерації кисню отримають лікарні Хмельниччини та Донеччини. У лікарнях Києва з'являться 11 кисневих станцій та ще 7 будуть поставлені в лікарні області.

Згідно оприлюдненої карти розподілу, Житомирська область отримає 11 таких кисневих станцій.

У МОЗ нагадали, що минулого 2021 року було також закуплено ще 118 кисневих станцій за рахунок субвенції місцевим бюджетам із державного бюджету. Таким чином, за один рік кількість постійно діючих кисневих станцій в країні збільшиться майже у 8 разів.

Як повідомляв Житомир.info, в листопаді 2020 року у житомирській лікарні №2 встановили кріоциліндр, який дозволяє робити тижневий запас рідкого кисню. В квітні 2021 кріоциліндр встановили і на території лікарні №1.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: киснева станція МОЗ  
Матеріали по темі