Влада

В Житомирській області шість громад вже підписали меморандуми з Фондом енергоефективності

11 February 2022, 12:39

Понад 26 тисяч ОСББ по всій Україні мають можливість скористатися місцевою підтримкою для впровадження енергоощадних заходів у багатоквартирних будинках. Зокрема, майже 130 громад розробили та затвердили відповідні програми із загальним фінансуванням понад 160 млн грн.

Про це заявив заступник міністра розвитку громад та територій Василь Лозинський – інформує 11 лютого пресслужба Мінрегіону.

«Результатом спільних дій держави та громад у сфері енергоефективності стане економія витрат з місцевих бюджетів та безпосередньо кожної сім’ї. Тож зараз ми бачимо позитивну тенденцію: кількість громад, які проявляють ініціативу та підтверджують свої наміри сприяти проведенню енергоощадних заходів, збільшується», - підкреслив Василь Лозинський.

Заступник міністра також додав, що інформацію про кількість та географію підписаних меморандумів з Фондом енергоефективності, а також деталі про оновлені місцеві програми підтримки ОСББ-учасників програми «Енергодім» можна простежити на карті.

Зазначається, що всього за період дії Програми з вересня 2019 року станом на 31 січня 2022 року між Фондом енергоефективності та громадами було підписано 250 меморандумів про співпрацю.

«У поточному році Фонд планує підписати меморандуми з громадами Дніпропетровської, Київської, Кіровоградської, Одеської, Харківської, Черкаської, Рівненської, Івано-Франківської, Хмельницької, Вінницької, Закарпатської, Луганської, Тернопільської, Житомирської, Запорізької та Чернівецької областей», - інформує Мінрегіон.

На оприлюдненій карті видно, що у Житомирській області меморандуми з Фондом енергоефективності вже підписали шість громад:

5 липня 2018 року – Коростенська міська рада (місцева програма з фінансуванням);

14 квітня 2019 року – Малинська міська рада (місцева програма без фінансування);

25 липня 2019 року – Новоград-Волинська міська рада (місцева програма з фінансуванням);

17 червня 2020 року – Житомирська міська рада (місцева програма з фінансуванням);

18 травня 2021 року – Овруцька міська рада;

18 травня 2021 року – Баранівська міська рада.

energo-karta

Довідка Мінрегіон: Фонд енергоефективності – це державна установа, яка надає інструменти для термореновації багатоквартирних будинків з ОСББ (об’єднання співвласників багатоквартирного будинку). Підтримка Фонду полягає у наданні грантів та запровадженні комплексних технічних рішень з енергоефективності будівель з урахуванням кращих європейських практик. Подати заявку на участь у програмі «Енергодім» можна за посиланням.

Нагадаємо, 11 лютого 2020 року пресслужба міської ради повідомила, що мер Житомира підписав меморандум про співпрацю з ДУ «Фонд енергоефективності»: у межах партнерства передбачена реалізація масштабних проєктів програми підтримки енергоефективності в багатоквартирних будинках «Енергодім».

Як повідомляв Житомир.info, Кабінет міністрів 24 листопада 2021 року ухвалив розпорядження про залучення кредиту та гранту від Кредитної установи для відбудови (КfW) для реалізації проєкту «Енергоефективність у громадах» у Житомирі та Запоріжжі. Рішення про затвердження відповідної угоди ухвалили 29 листопада на позачерговій сесії Житомирської міської ради: громада отримає пільговий кредит на 30 років та грантові кошти для реалізації проєкту «Енергоефективність у громадах»: разом з кредитом надається грант близько 3 млн євро, який піде на термореновації закладів охорони здоров’я.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Мінрегіон Енергодім Фонд енергоефективність мемораднум  
Матеріали по темі