Події

​Суд виніс вирок житомирському таксисту, який побив і пограбував пасажира, а потім ще й вдарив інспектора поліції

11 February 2022, 13:17

У Житомирі судили таксиста, який за відмову оплатити проїзд побив пасажира, відібрав його телефон, а згодом у відділенні поліції ще й вдарив ногою інспектора.

Про це йдеться у вироку Богунського райсуду Житомира від 8 лютого 2022, оприлюдненому в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

У матеріалах суду зазначено, що увечері 20 лютого 2021 року обвинувачений - водій Volkswagen перебував поблизу кафе «Кармен» на Покровській в Житомирі, побачив чоловіка, який вийшов з цього закладу і запропонував йому свої послуги в якості таксі. Той погодився. Під час поїздки таксист зрозумів, що пасажир не планує розраховуватися, а тому на провулку Березівському, неподалік вулиці Дібровної зупинив автомобіль. Обоє вийшли з автомобіля і пасажир кинувся тікати. Таксист його наздогнав, збив з ніг і почав наносити удари по обличчю. Після цього таксист з кишені пасажира дістав мобільний телефон марки «Хіаомі», моделі «Redmi Note 9 Pro» вартістю 6,8 тис. грн. В подальшому викраденим майном обвинувачений розпорядився на власний розсуд.

Скриншот з матеріалів суду

Згодом уже 12 травня 2021 обвинувачений був опівночі доставлений до управління поліції на Лесі Українки, 17, де під час спілкування з інспектором взводу патрульної поліції брутально лаявся та ображав працівника поліції, а потім ногою вдарив у коліно правоохоронця. Патрульний отримав легкі тілесні ушкодження.

Скриншот з матеріалів суду

У суді обвинувачений свою провину в інкримінованих злочинах визнав повністю.

Суд дослідив матеріали справи і присудив обвинуваченому за пограбування пасажира – 4 роки позбавлення волі, за насильство над працівником правоохоронного органу – 2 роки позбавлення волі.

Скриншот з матеріалів суду

«На підставі ч.1 ст.70КК України за сукупністю кримінальних правопорушень визначити остаточне покарання шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим покаранням у виді 4 (чотирьох) років позбавлення волі», - йдеться у вироку суду.

Разом з тим, суд звільнив обвинуваченого від реального відбування покарання, призначивши іспитовий термін у 2,5 роки.

Як повідомляв Житомир.info, у липні 2021 мешканець житомирської багатоповерхівки посварився з таксистом та кинувся на розбірки з немовлям на руках. В результаті конфлікту постраждала дитина, які знадобилось медичне обстеження.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: таксі таксист грабіж пограбування крадіжка побиття насильство суд вирок  
Матеріали по темі