Місто

На околиці Житомира виявили скид рожевих стічних вод у Тетерів: аналізи показали перевищення вмісту заліза

11 February 2022, 17:28

На околиці Житомира виявили скид у річку стічних вод, які мали яскраво-рожевий колір. Аналіз показав, що концентрація заліза у підозрілій рідині перевищує норму в 10 разів.

Про це 11 лютого повідомила пресслужба КП «Житомирводоканал».

«На цьому тижні у с. Слобода-Селець був помічений скид стічних вод яскраво-рожевого кольору. 8 лютого працівники лабораторії поверхневих, зворотніх і стічних вод провели їх аналіз і виявили перевищення гранично допустимих концентрацій речовин, зокрема концентрація заліза перевищена у 10 разів, завислих речовин – у 2 рази», – йдеться у повідомленні.

У водоканалі допускають, що якийсь недобросовісний «господарник» через незаконну врізку в зливову каналізацію здійснює прямо в річку скид неочищених стічних вод, до складу яких входять специфічні токсичні речовини.

11 лютого працівники водоканалу моніторили скиди зі зливових колекторів і знову зафіксували стічні води, забруднені невідомою речовиною рожевого кольору, які стікали з вище згаданого колектора прямо в річку Тетерів.

Як повідомляв Житомир.info, 8 лютого 2022 року через аварію на каналізаційно-насосній станції Житомирського обласного центру вертебрології та реабілітації стався скид нечистот в річку Тетерів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: скид Тетерів стічні води водоканал  
Матеріали по темі