Влада

Підприємство з Коростеня хоче отримали 8,4 га лісу для видобутку граніту, комісія Житомирської облради відклала розгляд питання

14 February 2022, 15:27

В режимі онлайн пройшло 14 лютого в обласній раді засідання постійної комісії з питань екології, охорони навколишнього середовища та використання природних ресурсів.

Про це повідомляє пресслужба облради.

«Депутати розглянули звернення ДП «Коростенський лісгосп АПК» Житомирського обласного комунального агролісогосподарського підприємства «Житомироблагроліс» Житомирської обласної ради і ТОВ «Техрозробка» щодо укладення договору сервітуту земельної ділянки. Участь у роботі комісії взяв перший заступник голови обласної ради Олег Дзюбенко та заступник голови обласної державної адміністрації Віктор Градівський. Так, мова йшла про земельну ділянку загальною площею 8,4450 га, що знаходиться в Ушомирському лісництві та віднесена до категорії лісів рекреаційно-оздоровчі ліси, лісогосподарська частина лісів зелених зон», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що ТОВ «Техрозробка» вже зверталось до обласної ради з проханням розглянути на профільних комісіях питання щодо укладання договору сервітуту на дану ділянку для видобування гранітів на Коростенському (Могилянському) родовищі. На постійній комісії з питань агропромислового комплексу, земельних відносин та розвитку села, що відбулось 16 грудня 2021 року ТОВ «Техрозробка» було рекомендовано звернутися щодо укладення договору сервітуту в ДП «Коростенський лісгосп АПК» ЖОКАП «Житомироблагроліс» Житомирської обласної ради.

«За інформацією наданою в.о. директора ДП «Коростенський лісгосп АПК» Анатолія Поліщука, підприємство не може порушити чине законодавство та підписати договір сервітуту з ТОВ «Техрозробка». Дане рішення обумовлене ч.4 ст. 66 Земельного кодексу України, відповідно до якої Земельні ділянки усіх форм власності та категорій надаються власникам спеціальних дозволів на дослідно-промислову розробку родовищ бурштину, інших корисних копалин загальнодержавного значення та/або видобування бурштину, інших корисних копалин загальнодержавного значення шляхом встановлення земельних сервітутів згідно з межами та строками дії відповідних спеціальних дозволів на користування надрами (із автоматичним продовженням строку дії сервітуту в разі продовження строку дії відповідного спеціального дозволу на користування надрами) без зміни цільового призначення цих земельних ділянок, крім земель природно-заповідного фонду, оздоровчого призначення, рекреаційного призначення, історико-культурного призначення та водного фонду», - інформує облрада.

Після обговорення члени комісії вирішили відкласти питання на доопрацювання та доручити управлінню з питань реформи місцевого самоврядування та децентралізації влади, реалізації проєктів та програм виконавчого апарату обласної ради розібратись із питанням і надати роз’яснення на наступному засіданні комісії.

Зауважимо, що на початку грудня 2021 року звернення ТОВ «Техрозробка» щодо укладання договору сервітуту розглядала комісія з питань агропромислового комплексу, земельних відносин та розвитку села, але перенесла його на наступне засідання.

Довідка: у серпні 2012 року правлінням ВАТ «Коростенський щебзавод» на базі гірного цеху було створено ТОВ «Техрозробка». Цьому підприємству було передано від ВАТ право користування надрами (ліцензія діє до 31.01.2015 року). Одночасно «Техрозробці» було передано майно ВАТ (договір №1 оренди нежитлових приміщень та іншого майна від 14 серпня 2012 року) в довгострокову оренду на загальну суму 26 726 676 грн, що фактично складає основне майно ВАТ.

Як повідомляв Житомир.info, в 2018 році ТОВ «Техрозробка» до Дня підприємця отримало відзнаку Житомирської ОДА в номінації «Кращий суб’єкт середнього підприємництва» (м.Коростень).

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: облрада комісія Техрозробка лісгосп корстень граніт земля  
Матеріали по темі