Влада

Сесія Житомирської міськради виділяє кошти комунальним підприємствам, які куплять все необхідне для батальйону тероборони

15 February 2022, 09:19

Головне питання, через яке скликали позачергову сесію Житомирської міської ради – виділення коштів на необхідне для місцевого батальйону територіальної оборони.

Про це на початку засідання сесії 15 лютого повідомив мер Сергій Сухомлин.

«Саме головне і перше питання – це підтримка батальйону тероборони міста Житомира, який формується згідно з законом України про територіальну оборону. Я не буду розказувати місця дислокації батальйону, де буде управління, чим буде займатися батальйон можна почитати в законі, але є нагальна потреба допомогти батальйону, щоб вони могли ефективно виконувати свою роботу», - сказав Сергій Сухомлин.

Мер пояснив: для того, щоб швидко виділити кошти, їх спрямують на комунальні підприємства, які зможуть закупити для батальйону все необхідне.

«Там приблизно 30 позицій, які ми пропрацьовували з керівництвом батальйону. Там лише одна позиція, яка потребує тендеру, по всіх інших комунальні підприємства зроблять дотендерні закупівлі. І в понеділок (21 лютого) нам треба буде зібрати ще одну позачергову сесію, щоб ми передали все це на батальйон територіальної оборони, бо часу чекати у нас просто немає», - пояснив мер Житомира.

Кошти в сумі 1 млн грн виділять на п'ять комунальних підприємств.

Детальніше дивіться у відеосюжеті

Зауважимо, що на початку сесії були присутні лише 22 депутати – необхідний мінімум для проведення сесії (всього в міській раді 42 депутати), Станом на 9:00 в сесійній залі вже було 33 депутати.

Нагадаємо, 14 лютого мер Житомира підписав розпорядження про скликання шістнадцятої (позачергової) сесії Житомирської міської ради на 8:30. Цього ж дня голова обласної ради Володимир Федоренко розпорядився скликати на 15 лютого позачергову сесію Житомирської облради, початок засідання о 15:00.

Як повідомляв Житомир.info, з 1 січня 2022 року в Україні почав діяти закон про національний спротив, яким створюються Сили територіальної оборони: станом на 25 січня в кожному районі Житомирської області вже є окремий батальйон зі штатними військовослужбовцями, обласні підрозділи тероборони сформовані більше ніж на 70%.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: міськрада тероборона Сухомлин сесія  
Матеріали по темі