Події

За селом неподалік Житомира чоловік вирубав 41 дерево у самосійному лісі, екологи нарахували понад 200 тис. грн збитків

15 February 2022, 14:28

За селом Михайлівка Тетерівської територіальної громади екологи під час рейду виявили незаконну вирубку дерев. На місці застали й правопорушника. За зрізані вільхи і берези чоловікові доведеться сплатити понад 200 тис. гривень збитків.

Про це 15 лютого повідомила пресслужба Державної екологічної інспекції Поліського округу.

«Державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу спільно з громадськими інспекторами в ході проведення рейдових заходів на території Житомирського району, а саме Тетерівської територіальної громади за межами села Михайлівка на самозаліснених площах виявлено незаконну порубку 18 дерев породи береза та 23 дерева породи вільха», – йдеться у повідомленні.

Правопорушника, який здійснив порубку, державні інспектори затримали «на гарячому». На час виявлення факту він устиг знищити 41 дерево.

Спеціалісти Інспекції спільно з Головою штабу громадських інспекторів на місці події провели заміри діаметрів пнів, за результатами розраховано розмір шкоди, який становить 208 тис. 454 грн.

«Оскільки в діях любителя «легкої наживи» вбачаються ознаки кримінального правопорушення, передбаченого статтею 246 Кримінального кодексу України, матеріали по даній справі направлено до правоохоронних органів для внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань з метою притягнення правопорушника до відповідальності», – пишуть екологи.

Як повідомляв Житомир.info, 9 лютого 2022 року пресслужба Державної екологічної інспекції Поліського округу інформувала, поблизу селища Пулини Житомирської області невідомі вирубали березову лісосмугу. Небайдужі жителі звернулись до екологів, інспектори виїхали на місце й обрахували розмір шкода. Вона становить понад 300 тисяч гривень..

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: дерево дерева еколог екоінспекція вирубка порубка ліс Тетерівська ТГ  
Матеріали по темі