Події

​Суд виніс вирок житомирянину, який у дворі на Покровській побив водія автомобіля, що заднім ходом ледь не збив дитину на самокаті

21 February 2022, 13:24

У Житомирі судили чоловіка, який в жовні 2020 біля будинку на Покровській, 129 вчинив самосуд: побив водія автомобіля, що здавав назад і ледь не наїхав на дитину, яка каталася на самокаті у дворі.

Про це йдеться у вироку Богунського райсуду Житомира від 15 лютого 2022, оприлюдненому в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

У матеріалах суду зазначено, що обвинувачений, який на утриманні має трьох малолітніх дітей, увечері 13 жовтня 2020 повертався додому, де у дворі зустрів дружину та дитину. Підходячи до під’їзду, почув крики дружини, підбіг і побачив, що жінка тримає дитину на руках, а дитячий самокат лежить під колесами автомобіля. Водій автомобіля вийшов з авто і запитав, чи може він відшкодувати збитки. Однак обвинувачений його не слухав, а одразу накинувся з кулаками на водія, а потім ще й вдарив вже лежачого потерпілого ногою. Також він вдарив ногою дверцята автомобіля, пошкодивши транспортний засіб.

Побиття тривало доки обвинуваченого не відтягнули сторонні люди.

Потерпілий отримав розбиту губу і зламані ребра зліва – травми середньої тяжкості з тривалим розладом здоров’я, які не несли небезпеку для життя. Упродовж трьох місяців потерпілий лікувався амбулаторно.

У суді обвинувачений свою провину визнав, щиро розкаявся.

Скриншот з матеріалів суду

Врешті суд, дослідивши матеріали справи, визнав винним обвинуваченого у спричиненні тілесного ушкодження середньої тяжкості і призначив покарання: 2 роки обмеження волі з іспитовим терміном 1 рік. Окрім того, обвинувачений має відшкодувати потерпілому 23 тис. 894 гривні, з яких 13894 грн – матеріальні збитки, 10 тис. грн – моральна шкода.

Скриншот з матеріалів суду

Як повідомляв Житомир.info, у вересні 2021 біля «Глобала» в Житомирі легковик заднім ходом збив трирічну дівчинку.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДТП побиття бійка самокат Покровська дитина вирок суд  
Матеріали по темі